2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Aktuális

Nagy tervekkel rendelkezik a nevet váltó horgászegyesület

Nagy tervekkel rendelkezik a nevet váltó horgászegyesület

Új vezetőséggel és új névvel működik tovább a rakamazi-tiszanagyfalui egyesület.

Jelentős változás történt az elmúlt nyáron a Rakamaz és Tiszanagyfalu horgászait összefogó Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület életében. A 2021 júniusában megrendezett tisztújító közgyűlésen a régi vezetés munkáját megköszönve új elnökséget választott a tagság, s az egyesület történetében kezdődött új fejezetet jelzi az is, hogy új névvel működik tovább: NATÚRA Horgász Egyesületre változtatta nevét a civil szervezet – olvasható a szon.hu-n. 

Az új elnök Nemes-Hegedüs Csaba lett, aki megválasztása után köszöntőlevelet küldött a tagságnak. 

„Elsődleges céljaink között szerepel az élménydús horgászat megteremtése. A tó elmocsarasodása kapcsán az utolsó években vagyunk, ezért mindenki hozzáállásában szemléletmódváltás szükséges! Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, új gondolkodásmódot és új szabályokat kell bevezetnünk. Célunk megvalósításának eléréséhez módosítottuk az alapszabályt, aminek a bíróság jogerősen helyt adott” – írta az elnök, aki azt is közölte, hogy létrehoztak egy tógazda pozíciót. 

„A vízfelületen a hínár, fűrészes sás és sulyom elszaporodott. A vízfelület megtisztítása a legnehezebb, a legtöbb erőt és óriási anyagi ráfordítást igénylő feladat, ezért ez az elkövetkező 4 év legfőbb feladata. Annak érdekében, hogy ismét legyenek nagy halak és rekordfogások, a most nem jól működő ellenőrzést megújítjuk, és lehetőleg mindennapossá tesszük a halőri szolgálat jelenlétét, valamint megreformáljuk a horgászrendet” – fogalmazott Nemes-Hegedüs Csaba. 

Az elmúlt hónapok tevékenységét értékelve az elnök elmondta, számos célkitűzést megvalósítottak már, illetve több olyan feladatot is megoldottak, amelyek még nem szerepeltek kitűzött célként a köszöntőlevélben. 

„Rendbe tettük a zsilipet és környezetét, levágtuk a befagyott morotva jegéről a nádat. Új horgászhelyeket alakítottunk ki a rakamazi és a tiszanagyfalui részen is. Létrehoztuk a tógazda tisztségét. A tógazda mindennap vízen van, monitorozza a vízállást, ellenőrzi a környezetet, a tisztaságot. Megjavítottuk továbbá a speciális gépnek minősülő hínárvágót. Szeretnénk létrehozni egy csónakkikötőt is. Ötmillió forint értékben kötöttem vételi opciót pontyra, valamint 10 ezer csukaivadékot szeretnék telepíteni a holtágba. A pontyok több részletben folyamatosan érkeznének, a csukák egy napon, de több helyszínen kerülnének a vízbe szakemberek segítségével” – nyilatkozta az elnök. 

Elmondta továbbá, hogy elkészítették és bevezettünk egy új horgászrendet is, illetve, hogy szeretnénk megállapodást kötni a rakamazi rend­őrséggel az ellenőrzések támogatása érdekében. Nyolc új társadalmi halőr vizsgázott le és tett esküt. 

„Anyai nagyszüleim Tiszanagyfaluban éltek, gyermekként szinte minden nyarat náluk töltöttem, sok szép emlékem fűződik a Nagy-Morotvához. Emlékeimben teljesen tiszta volt a holtág vízfelülete, a sok növényzet nem zavarta a csónakkal közlekedőket, s a vízpart is rendezett volt. Azért vállaltam el az elnöki jelölést, mert szeretném, ha ismét olyan lenne a holtág, mint amilyen gyermekkoromban volt. Szeretném, ha sok szép élményben lenne részük a tagoknak és a napijegyet vásárló horgászoknak” – osztotta meg személyes élményeit Nemes-Hegedüs Csaba. 

Gazdátlanná vált a Gyékényesi-tó, jegyet sem lehet venni. Részletek ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: szon.hu)