2024. július 16. kedd | Valter
Aktuális

Olcsón megúszta a horgász, aki egyszerre négy bottal nyomta a Balatonon

Olcsón megúszta a horgász, aki egyszerre négy bottal nyomta a Balatonon

Nem minden horgász elégszik meg az engedélyezett kettő darab felszerelés bevetésével, ez történt egy Balatonon pecázó budapesti lakossal is, aki megduplázta készségei számát. Vesztére, mert jöttek a halőrök, és lebukott. Viszonylag olcsón megúszta a mutatványt. 

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) honlapjára napi szinten kerülnek fel a szabálytalan horgászok ellen hozott halvédelmi bírságokról szóló határozatok. 

A végzéseket a szabályszegő személy lakhelyéhez tartozó illetékes kormányhivatalok halgazdálkodási hatósága szabja ki. (Törvénysértés esetében az ügy bíróságra kerül.)

Augusztus elejétől szeptember végéig 54 esetben töltöttek fel jogerős végzésről szóló határozatot. A legnagyobb bírságot ebben az időszakban F. Gy. balatonfűzfői lakos kapta, aki június 2-án a Balatonkenesei térségében korábbi szabályszegése után engedély nélkül horgászott. 82.500 forintja bánja.

Mondhatni olcsón megúszta az a pecás, aki egyszerre négy bottal próbálkozott. B. Z. F. budapesti lakos július 22-én Balatonszárszón vetett be dupla annyi szereléket, mint azt a szabályok lehetővé teszik. Azon túl, hogy négy hónapra eltiltotta a Pest Megyei Halgazdálkodási Hatóság a horgászattól, 20.000 forint megfizetésére kötelezte

Arról már korábban beszámoltunk, hogy általában 10.000 forintos bírságot kap, aki három bottal horgászik. Részletek ITT.

2021-ben több mint 11 millió forint halvédelmi bírásággal sújtották a szabálytalan balatoni horgászokat.

278 ezer forintos bírságot kapott egy horgász Vas megyében. Részletek ERRE

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)