2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

Palackokból kezdték el a Velencei-tó feltöltését

Palackokból kezdték el a Velencei-tó feltöltését

Megunták a civilek, hogy folyamatosan csökken a Velencei-tó vízszintje, de mégsem történik semmi az ügyben. Szombati akciójukat figyelemfelhívó céllal szervezték. 

Elkezdték feltölteni a Velencei-tavat a Civilek a Velencei-tóért Facebook-oldal és csoport szimpatizánsai. Mintegy százan jelentek meg szombaton a LÉGYOTT fantázianevű megmozduláson, hogy vizes palackjaik tartalmát a tóba öntsék – írja a Népszava

Az újságnak Vas Péter, a figyelemfelkeltő akció szervezője elmondta: éppen egy évvel ezelőtt volt egy demonstrációjuk, amikor is a Velencei-tó állapotának megőrzése érdekében egy 10 pontból álló petícióhoz gyűjtöttek aláírásokat. (Ezt a petíciót aztán mintegy ötezren írták alá). Az évfordulóhoz kapcsolódóan és a tó körül kialakult prolbémák miatt most újból megmozdulást szervezett a csoport.

Vas Péter szerint ugyanis míg a vízügyi igazgatóság hivatalos adatai szerint a Velencei-tó 46 százaléka hiányzik, a politikusok nem csinálnak semmit, pedig fontos lenne, hogy ezügyben intézkedjenek!

A Pecaverzumnak Tessely Zoltán országgyűlési képviselő azt nyilatkozta, hogy a tó ügye már a komány előtt van, és hamarosan döntés születik. 

Sajnos a halpusztulás újra felütte a fejét, és a helyi horgászok legfrissebb beszámolói szerint már napok óta újra nagyon sok az elpusztult hal a tóban. 

(fotó: nepszava.hu/Pavel Bogolepov)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!