2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Aktuális

Rendőrkézre kerültek a keszegeket külső akasztással elorzó orvhorgászok Poroszlón

Rendőrkézre kerültek a keszegeket külső akasztással elorzó orvhorgászok Poroszlón

Az éj leple alatt csaptak le a Kis-Tiszán szabálytalan módszerrel horgászó háromfős társaságra, amelynek tagjai végül a rendőrségen kötöttek ki. 

A Tisza-tavi halőrök január 18-án, szerdán éjszaka, a zord időjárási körülmények között szolgálatteljesítés közben lettek figyelmesek egy gyanúsan közlekedő autóra Poroszlónál, a Kis-Tisza térségében – olvasható a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. közleményében.

A hőkamerás megfigyelés egyértelművé tette, hogy három személy a halak külső megakasztására készül. A felvételen látszik, hogy törekvésük sikerrel járt, és több halat sikerült kifogni.

Az akció sikeressége érdekében a halőrök erősítést kértek a kollégáktól, akik rövid időn belül, észrevétlenül a helyszínre érkeztek. 

A jogsértő csoport összepakolt, majd a zsákmánnyal és az eszközeikkel elindultak autójuk felé. Itt négy hivatásos halőr várta őket. Ellenőrzés alá vonták a társaságot, amelynek tagjai húsz darab keszegfajú halat fogtak, melyeken egyértelműen friss külsérelmi nyomok látszottak.

A halőrök a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait értesítették, a jogsértőket pedig a rendőrség munkatársainak kiérkezéséig visszatartották. 

A rendőrök előállították a kunmadarasi elkövetőket, akik súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthatnak.

Egy cikkben, amit a halőrök jogairól tudni kell. Olvasd el ITT

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)