2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

Saját tavába fulladt bele egy férfi Zákányszéken

Saját tavába fulladt bele egy férfi Zákányszéken

Szőrnyű tragédia történt Csongrád-Csanád megyében, ahol egy tónak a tulajdonosa beleesett a vízbe, és már nem tudott kimenekülni, holttestét búvárok hozták fel a felszínre. 

Rövid időn belül másodszorra is bajba jutott emberhez riasztották a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálatot (SZVTSZ). Azt követően, hogy egy hete egy mellkasig mocsárba süllyedt személyt mentetettek meg, március 21-én, hétfőn újabb esethez hívták őket.

„20:56-kor ismételten riasztást kaptunk a CSCSMKI Műveletirányításátol, hogy feltételezések szerint Zákányszék mellett egy víztározóba esett egy személy, és valószínűleg nem tudott kijönni a vízből. Szakszolgálatunk ismét a Maros Mentőszervezet tagjaként két fővel a helyszínre vonult” – közölte az SZVTSZ.

A kivonult egység egyik tagja nagy gyakorlattal rendelkező búvár volt, aki körülbelül 20 perc alatt megtalálta az elhunyt személyt, akit felhozott a felszínre.

A holttestet a helyszínen lévő tűzoltók segítségével emelték ki a partra, és átadták a rendőröknek.

A beavatkozásban Deák Zsolt merülésvezető búvár és Seller László vettek részt az SZVTSZ részéről.

Seller András, az SZVTSZ elnöke a Pecaverzumnak elmondta a tragédia egy kerti öntözőtóban történt. A feltételezések szerint a tulajdonos megcsúszott a tófólián, és nem tudott kijönni.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy idegenkezűség nem merült fel, az ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.  

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: szeged365.hu)