2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

Sokáig nem horgászhat és mélyen a zsebébe kell nyúlnia a balatoni süllőtolvajnak

Sokáig nem horgászhat és mélyen a zsebébe kell nyúlnia a balatoni süllőtolvajnak

Meghozta végzését a Veszprém Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság annak a horgásznak az ügyében, aki tilalmi idő alatt fogott ki és próbált meg hazavinni egy közel 6 kilós süllőt a Balatonnál, Csopak térségében.

Mint arról beszámoltunk, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai március 23-án, csütörtökön éjszaka ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét Balatonfüreden.

Az egyenruhások az autó utasterét átvizsgálták, amely során észrevették, hogy az ülések között egy fedeles műanyag edényben egy keszeg és egy kárász, míg egy nylon zacskóban egy 5,76 kilós fogassülő volt.

A 27 éves férfi ugyan rendelkezett érvényes állami horgászjeggyel és fogási naplóval, de az ellenőrzés napjára csak egy ponty kifogását jegyezte be. Tudta, hogy a fogassüllőre horgászati tilalom van érvényben, így azt nem is dokumentálta. A másik két halfaj esetében pedig elírási tévedéssel próbált érvelni. 

Az egyenruhások a férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra előállították, ellene szabálysértési eljárást indítottak, a halőröket pedig értesítették az esetről. A Balatoni Horgászrend tilalmi időben tiltja nemcsak a ragadozó hal fogásához szükséges készségek bevetését, hanem azok helyszínen tartását is.

Az ügyben most megszületett az „ítélet”, amely a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. (BHNp Zrt.) honlapjára került fel.   

„A Veszprém Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 100 ezer forint halvédelmi bírsággal, valamint 18 hónapos horgászattól való eltiltással sújtotta G. K. várpalotai lakost, aki 2023. 03. 23-án a Balatonon, Csopak térségében horgászott. A horgászat befejezése után a Balatonfüredi Rendőrkapitányság járőre közúton ellenőrizte és nála egy süllőt, egy kárászt és két keszeget talált, amelyek nem voltak bevezetve a fogási naplójába. A süllőre akkor fajlagos tilalmi időszak volt. A horgász fogási naplójában az adott napra egy ponty volt bevezetve, amelyet elmondása szerint korábban elajándékozott” – olvasható a határozatban.

A halőr drón csípte fülön a stikában halat pucoló horgászt Dunakeszin. Nézd meg a videót ITT

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság)