2024. március 1. péntek | Albin
Aktuális

Végleg bezár a közismert Pest vármegyei horgásztó

Végleg bezár a közismert Pest vármegyei horgásztó

Végleg bezárja kapuit a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó február 29-én – erről a vízterület közösségi oldalon tájékoztatták a horgászokat.

A szomorú hír bejelentésekor azt írták, aki szeretne még egy utolsót pecázni a Sós-tón, azt a hónap végéig szeretettel várják.

A közlemény megjelenését követően a horgásztó telefonja egyfolytában csörgött, mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért zárnak be, erre egy videóban válaszoltak az üzemeltetők.

„A terület a körülöttünk lévő helyzet miatt visszaadásra kerül, és gyakorlatilag ezért kell bezárnunk a tavat. Nem sok szó van erre, mert – mint aki tudja – amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, rohamos tempójú iparosodással nem tudunk mit tenni semmit, így ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást” – közölte a videóban elérzékenyülő Sós Kálmán, aki szerint mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban.

A horgászokat arra kérték, hogy ha fognak halat, ne engedjék vissza, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, hogy el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe.

A videóban elhangzik az is, hogy azt tervezik: a halakat kimentik, és elszállítják máshová vagy értékesítik, de még nem tudják, „milyen módon”. 

„Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat!” – szóltak a horgászokhoz. 

A Pecaverzum kereste az üzemeltetőket, akik készségesen fogadták portálunk érdeklődését, de a megjelentekhez továbbiakat egyelőre nem szerettek volna hozzátenni. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Sós-tó Sporthorgásztó FB-oldala)