2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Aktuális

Volt halőr rabolta ki a halott horgászt – nem tanúsított megbánást

Volt halőr rabolta ki a halott horgászt – nem tanúsított megbánást

Semmiféle szégyenérzet nem volt a halott horgásztársa felszerelésének ellopásával gyanúsított férfi hangjában, amikor a Blikk felhívta. Állítólag egy volt halőrről van szó, akinek a lap szerint a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) el szeretné vetetni az engedélyét.

A csörögi Ordas tavak egyikének partján infarktust kapott és elhunyt egy horgász. A mellette levő sporttársa ezt követően ellopta a halott férfi méregdrága versenyfelszerelését, berakta az autójába, majd elhajtott. 

A rendőrség a horgásztó térfigyelő kameráinak felvétele alapján azonosította a lelketlen tolvajt, akit azóta gyanúsítottként ki is hallgattak, az ellopott, egymillió forintos felszerelést is lefoglalták tőle.

A Blikk szerint a 61 éves N. Gábor Pilisborosjenőn lakik mostohatestvére házában. Rokonai semmit nem tudtak arról, miért is keresték a rendőrök a múlt héten, nagyon meghökkentek a történteket hallva. 

Egyik szomszédja viszont nem lepődött meg, szerinte az egykori halőr az alkohol rabja lett, úgy hallotta, a halott férfi értéktárgyainak ellopásakor is ittas volt. Részegen vezethette az autóját is, de ezt két nap múlva, az elfogásakor már nem lehetett bizonyítani.

A Blikk utolérte N. Gábort, aki nem magyarázkodott, nem próbálkozott olyasmivel, hogy csak biztonságba akarta helyezni a pecabotokat. A rövid beszélgetés során nem tagadta, hogy ő lopta el a halott sporttárs felszerelését. 

Pökhendi stílusban, szégyenérzet, megbánás jele nélkül közölte, senkinek semmi köze nincs ahhoz – írja a Blikk, amelyet felhozta azt is, hogy a Mohosz tagsága el szeretné vetetni az engedélyét. Erre cinikusan annyit mondott: ezt is meg fogja oldani. 

Arra, hogy tervez-e bocsánatkérést az általa kifosztott elhunyt férfi hozzátartozóitól, lecsapta a telefont.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: pixabay.com)