2022. június 27. hétfő | László
Galériák

250 kilós eredménnyel zárult az I. Busafogó Páros Horgászverseny

250 kilós eredménnyel zárult az I. Busafogó Páros Horgászverseny

Megrendezték június 4-én, szombaton az I. Busafogó Páros Horgászversenyt a Hárosi-öbölben. A győztes csapat a KE Duo lett közel 100 kilós fogással. 

Az I. Busafogó Páros Horgászverseny különlegesnek számít a hazai versenyek sorában, ugyanis ilyenre korábban csak elvétve volt példa. Tavaly például egyetlen egy ilyen jellegű versenyre került sor a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (Főhesz) szervezésében a Pilismaróti-öbölben. 

A Hárosi-öböl horgászai Facebook-oldalra felkerült beszámoló szerint az időjárás ugyan nem volt kegyes reggel a versenyzőkhöz, de ahogy elállt az eső, elkezdtek befutni az első hírek a halfogásokról.

A 10 órás versenyről egyértelműen kijelenthető, hogy az úszós módszer mutatkozott eredményesebbnek. Úszóval a kapások és a sikeres szákba terelések száma egyértelműen magasabb volt.

A nyertes csapat például saját gyártású tablettával volt sikeres, míg sok fenekezős csapat 5-6 halvesztésről is beszámolt.

23 csapat regisztrált be a versenyre. A 46 horgász összesen 28 darab busát fogott, amelyek össztömege 248,56 kilogrammot nyomott. Ez kerekítve 8,88 kilós átlagot jelent. Említésre méltó, hogy a párosok több mint fele tudott halat zsákmányolni.

Az I. Busafogó Páros Horgászverseny végeredménye: 

I. KE Duo (Győr): 94,74 kilogramm – 11 darab hal

II. RAMP Team (Budapest): 35,19 kilogramm – 3 darab hal

III. KUNBERE Team (Kétsoprony): 29,22 kilogramm – 3 darab hal

Legnagyobb hal:

Krejcarek Béla: 19,91 kilogramm

Legkisebb hal:

Nagy Károly Roland: 5.08 kilogramm

„Külön gratulálunk minden versenyzőnek a részvételért a kitartásért és a helytállásért. Továbbá szeretném kiemelni a Baross Gábor HE hozzáállását és a Bogyóka Feeder Team felajánlását, melyek nagyban hozzájárultak a verseny sikeréhez. Köszönjük mindenkinek! Remélhetőleg hamarosan újra találkozhatunk egy ilyen eseményen. Fogjatok sok halat, hajoljanak a botok!” – fogalmaztak a verseny beszámolójában. 

Videó is készült: 

Házilag felturbózott etetőanyaggal aprították a busákat Szegeden. Részletek IDE KATTINTVA!

Nagy létszámú busacsapatok jelentek meg a Zagyván. Nézd meg a videót IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Hárosi-öböl horgászai FB-oldal)