2022. június 28. kedd | Irén, Levente
Versenyek

Ritka pillanat: busafogó versenyt rendeznek Magyarországon

Ritka pillanat: busafogó versenyt rendeznek Magyarországon

Ilyenre még korábban nem volt példa a Hárosi-öbölben, és máshol se nagyon. A júniusi eseményre 25 csapat jelentkezését várják. 

Megrendezik az I. Busafogó Páros Horgászversenyt a Hárosi-öbölben. Az esemény különlegesnek számít a hazai horgászversenyek sorában, ugyanis ilyenre korábban csak elvétve volt példa. Tavaly például egyetlen egy ilyen jellegű versenyre került sor a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (Főhesz) szervezésében a Pilismaróti-öbölben. 

A I. Busafogó Páros Horgászverseny időpontját június 4-ére, szombatra tűzék ki. A „küzdelem” 7 órától 18 óráig tart majd, az eredményhirdetést 19 órakor rendezik. A kétfős csapatok négy bottal horgászhatnak. A nevezési díj 20 ezer forint, díjakat az első három helyezett kap. 

Oláh Norberttől, a verseny szervezőjétől a Pecaverzum megtudta, a 29 hektáros és 3 kilométer hosszú vízterületen körülbelül 1 kilométeres szakasz, ami hasonló adottságokkal rendelkezik, ott fogják a csapatok elfoglalni helyeiket a sorsolást követően. 

„A Hárosi-öböl történetében ez az első ilyen jellegű verseny. Sok van benne, nagyok is vannak, meg is lehet fogni. Az elmúlt év adatai szerint 327kiló busát vittek el a tagok, és ebben nincs benne a meg leadatlan naplók és a más egyesületnél lévő horgászok eredménye. Ja, és nem busáztak sokan” – olvasható a verseny felhívását népszerűsítő posztban. 

Mint megtudtuk, a tavalyi évben a Hárosi-öbölben már a ponty után a második legtöbbet horogra került hal a busa volt. 

„A helyi vízhasznosítótól, a Baross Gábor Sporthorgász Egyesülettől kaptam engedélyt a rendezésre. 20-25 csapat jelentkezését várjuk, eddig már 23-an érdeklődtek, és kérték el a versenykiírást és a nevezési lapot, hatan pedig már be is fizették a nevezési díjat” – nyilatkozta Oláh Norbert.

I. Busafogó Páros Horgászverseny menetrendje:

Gyülekező, és regisztráció a versenyközpontban: 2022. 06. 04. 5:40 - 6:00 

Megnyitó, és sorsolás a versenyközpontban: 6:00 - 6:15 

Horgászhelyek elfoglalása: 6:15-től 

Verseny kezdete: 7:00 (dudaszóra) 

Verseny vége: 18:00 (dudaszóra) 

Eredményhirdetés és díjátadó a versenyközpontban: 19:00

A Hárosi-öbölről 2019 végén készült egy drónvideó: 

Fontos kérdéseket tisztázott a Mohosz az inváziós halakkal kapcsolatban. Részletek ITT!

Elkészült a magyarországi busatérkép. Nézd meg IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: Blikk)