2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Galériák

50 kilós busát fogtak Kőteleken

50 kilós busát fogtak Kőteleken

Nem kellett sokat várni, hogy partra kerüljön 2022-ben az első kapitális busa. A horgász fél óráig fárasztotta. A horog egészen furcsa módón akadt a halba.

Azt megszokhattuk már, hogy kapitális busákat nem feltétlen célzottan fognak a horgászok, beeshet akár más módszer gyakorlása közben is. Leginkább pergetéskor van esélyünk, hogy a hatalmas méretűre megnövő inváziós hal beleakadjon felszerelésünkbe. 

Most azonban valami egészen más történt Nagy Barnával, aki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőtelek Nagytopa elnevezésű taván pontyozás közben akasztott 49,5 kilós busát. 

Kapásra lett figyelmes, majd bevágott. „A fárasztás körülbelül fél óráig tartott. Olyan volt, mint egy torpedó. Elsőként arra gondoltam, hogy biztos egy nagy ponty lesz. Aztán, amikor közelebb hoztam a halat a parthoz, az idősebb horgászok azt mondták, hogy harcsa lehet” – mesélte a Pecaverzumnak Barna. 

Aztán végül senkinek sem lett igaza, mert busára nem gyanakodtak. 

Az akadás körülménye sem mindennapos. „A busába bele volt szakadva egy szerelék, és az én horgom pedig annak az etetőkosarába akadt bele” – magyarázta a horgász, aki egyszerűen a szerencsének tulajdonítja a gigantikus halat. „Ez mák” – summázta tömören. 

Mire a busa partra került, már kisebb tömeg verődött össze a parton. A hivatalos mérlegelésen jelen volt a Szabó János Horgászegyesület elnöke is. 

„Falun nincs nagy szórakozási lehetőség, ezért is jó a horgászat, én is gyerekkorom óta pecázom. Az egyesületben évek óta tag vagyok. Az eddigi legnagyobb halam egy 9 kilós ponty volt, amit egy Tisza-holtágon fogtam” – mondta Barna, aki rendszeresen jár a Nagytopa Horgásztóra. 

A víz az ünnepek előtt be volt fagyva, aztán amikor kiolvadt, egyből mentek is pecázni. Barna még szilveszter napján is horogra csalt egy 3 kilós pontyot. 

A 49,5 kilós busát feldolgozták, filé lett belőle. A hasában nagyon sok ikrát találtak, így különösen örvendetes, hogy még ívás előtt sikerült kiemelni a vízből. 

Nézd meg a képgalériát!

Halőr fogott 60 kilós pettyes busát, a kollégák is segítettek. Fotókért KATTINTS IDE!

30 kilós busát fogtak Vas megyében. Fényképekért KLIKKELJ IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!