2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Galériák

900 kilóval nyitották az idei évi telepítéseket Vas megyében

900 kilóval nyitották az idei évi telepítéseket Vas megyében

Választékos halasításra került sor. Ponty, süllő, keszeg és még amur is jutott a megye vizeibe.

A nagyobb horgászegyesületek közül elsőként 2022-ben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége jelentette be, hogy megkezdték az újévi halasításokat. 

Közleményükből kiderül, hogy január 5-én, szerdán két helyszínen 900 kilogramm halat helyeztek ki változatos fajeloszlásban. 

A szombathelyi Csónakázó-tóba 450 kiló háromnyaras ponty, 100 kiló két-háromnyaras süllő, valamint igazi kuriózumként 50 kiló amur került. 

A másik helyszín a csepregi Téglagyári-tó volt, ahová 200 kiló két-háromnyaras dévérkeszeg, 50 kiló háromnyaras ponty és szintén 50 kiló amur jutott. 

A szövetség jelezte, hogy az amurok kihelyezéséhez rendelkeztek a szükséges hatósági engedélyekkel.

„Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a keszegfélék lehalászását és válogatását, majd nagy távolságú szállítását követően természetes jelenség a néhány százalékos elhullás. A beszerzési lehetőségek függvényében szövetségünk a 2022. évben is folytatja a ragadozó- és keszegtelepítési programját” – tájékoztattak. 

A horgászokat arra kérik, hogy az őshonos keszegfajok és a süllők horgászata során tanúsítsanak önmérsékletet, illetve erre hívják fel horgásztársaik figyelmét is, hogy a nehezen beszerezhető keszegek és ragadozóhalak lehetőséget kapjanak a tavaszi természetes szaporodásra is.

Országszerte gondot okoznak a hódok, Szombathelyen már a belvárosban is. Részletekért KATTINTS IDE!

Védett halakat veszélyeztet szennyező forrás Szombathelyen. Tudj meg többet IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége)