2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Galériák

Harcsázni indult, balinokat látott, majd jött a hatalmas döbbenet – fotókkal, videóval

Harcsázni indult, balinokat látott, majd jött a hatalmas döbbenet – fotókkal, videóval

Szomor Tamás július 6-án, szombaton harcsázni indult a Dráván, de a nagy melegben a peca eleinte nem úgy alakult, ahogyan eltervezte. A kitartása aztán meghozta a gyümölcsét.

A horgászt csakis irigyelni lehet, hiszen egy meleg nyári napon a barátnőjével egymásra néztek, és szinte egyszerre mondták: „Menjünk a Drávára egy kicsit!”

Egyikük napozott a csónakban, másikuk kuttyogatott harcsára. Tamás a Pecaverzumnak elmesélte, a harcsák kapókedve nem volt az igazi, két méreten aluli példányt sikerült fognia, de ezzel semmi gond nem volt, hiszen a horgászok minden halnak tudnak örülni.

„De ezután jött egy víz alatti akadó, beakadtam, beszakadtam, kicsit fel is idegesítettem magam, na, mondom, ebből elég volt!” – bosszankodott a pecás, félre is rakta a harcsázó felszerelést, és nekiállt pergetni.

Csorogva, wobblerekkel a part szélét dobálta. Pár balinon kívül más nem nagyon mutatkozott, elért egy helyre, ránézett a vízre, és akkor tudta, hogy itt érdemes lesz elidőznie egy kicsit.

„Megtört a víz enyhén, tudtam, hogy ott van egy homoktörés, ahol igencsak szívesen ólálkodnak a halak, a békések és a ragadozók egyaránt” – mesélte Tamás, hozzátéve, hogy ezek után lerakta a súlyt, hogy feltérképezze a helyet.

„Alattam mintegy kétméteres víz terült el, viszont a törés után a fenék domborzata hirtelen négyméteres mélységben folytatódott. Blade típusú csalikat húztam elő a dobozomból, és az egyik 18 grammossal kezdtem el dobálni, a fenékről szépen lassan emelgetni. Körülbelül a tizedik dobásra jelentkezett is a rávágás” – folytatta a sztorizást a pergető, aki a kapás után nagyon meglepődött.

Rögtön érezte, hogy egy szebb hal küzd a zsinór végén.

„Pár perces fárasztás után sem tudtam a csónak közelébe terelni a halat, szóltam gyors a páromnak, hogy húzza fel a súlyt. Erre a halra rá kell menni! – gondoltam, és elindultunk az irányába, de csak nem akart a felszínre jönni. Tanakodtunk is, hogy milyen hal lehet. Tízperces fárasztás után megvillant a hal, egy hatalmas süllő! Hamar nagy lett az örömünk, a horog jól akadt” – a fárasztás pedig sikeresen folytatódott, így modellt tudtak állni a ragadozóval.

„Fogtam már elég sok süllőt a Dráván, de ekkorát még nem. A hal teljes hossza 96 centiméter volt, a tömegét csak megbecsülni tudtam, és 8-10 kiló környékére saccoltam. Hatalmas élmény volt! Pár fotó után ment is vissza az éltető elemébe” – zárta szavait a drávai horgász.

Így pedig Tamás reménykedhet, hogy később újra összehozza a sors ezzel a csodaszép tüskéshátúval.

Így engedték vissza:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Szomor Tamás/Pecaverzum)