2022. január 18. kedd | Piroska
Galériák

Hatalmas pontyok találtak új otthonra Veszprém megyében

Hatalmas pontyok találtak új otthonra Veszprém megyében

Az idei évben nem ez az első alkalom, hogy „nagyhalas” telepítésre kerül sor. Korábban volt példa arra, hogy még nagyobb pontyokat engedtek szabadon.

Egymást érik a pontytelepítések az országban, szinte követni sem lehet, annyi helyen engednek szabadon ebből a fajból. Magyarországon a halasításokkor a halak döntő hányadát a ponty képezi, megközelítőleg háromnegyed részben. 

Az ilyen események közül mindig emelkedik ki, amikor egyéb őshonos fajra is sor kerül, vagy amikor pontyból nem az átlagos, „konyhaméret” landol vízben. 

A Veszprém megyei, több mint hatvanéves múltra visszatekintő Nagybivalyos Horgásztónál is ez történt november 27, szombaton, amikor átlagosan 5-7 kiló tömegű pontyokkal gazdagították a népszerű horgászhely fogható állományát.  

Közösségi oldalukon azt írták, 275 kiló, mintegy 40-50 darab nagytestű bajszos talált új otthonra.

Az évben ez volt az utolsó, de nem az első „nagyhalas” telepítés: korábban még nagyobb (5-12 kilós halakból) tettek a tóba 500 kiló mennyiségben. 

Legutóbb Győr-Moson-Sopron megyében került sor hasonlóan kuriózumszámba menő eseményre: 2318 jelölt óriáspontyot telepítettek négy vadvízbe. Nézd meg a gyönyörű halakról készült fotókat IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Nagybivalyos Horgásztó FB-oldala )

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!