2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Halgazdálkodás

Jelölt óriáspontyokat telepítettek négy vadvízbe

Jelölt óriáspontyokat telepítettek négy vadvízbe

A nyolc kilós átlagtömegű halakat a telepítés előtt számozott haljelölővel láttak el. A halasítások nem értek véget, azok folytatódnak tovább.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége november 20-án egyedenként nyolc kilogramm átlagtömegű, jelölt pontyokat telepített kezelt vizeibe.

A halak össztömege 2318 kiló volt, a példányokat több helyszínen engedték szabadon. Jutott a hatalmas pontyokból a Szigetközi-ágrendszerbe, Nagy Zátonyba, a Mosoni-Duna holtágába és a Rábca-folyóba – olvasható a szövetség közösségi oldalán. 

A telepítés előtt az összes halat számozott haljelölővel látták el, ezzel kapcsolatban pedig ráadásként egy játékot is hirdettek. A részleteket azonban nem közölték, későbbre ígértek tájékoztatást. 

Hogy összesen mennyi nagyméretű ponttyal lettek gazdagabbak a vizek, arról sem írtak, de egyszerű fejszámolást követően kiderül, hogy megközelítőleg 310 példányról lehet szó. 

A közlemény tartalmazott egy örömteli hírt is, ugyanis a telepítéseknek a mostani szállítmánnyal nem értek véget, azok folytatódnak majd. 

A jelölt halak a Pecaverzum is többször írt már. Egy 20 kilós példányról egyszer nagyon furcsa dolog derült ki. KATTINTS IDE, hogy megtudd, mi volt az! 

Vannak olyan halak is, akiket név szerint ismerünk, össze is gyűjtöttük az ország top10 legendás óráshalait. A fotósorozatért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!