2024. március 1. péntek | Albin
Galériák

I. IWCCG: újabb kapitális tükröst mérlegeltek, átvette a vezetést a Mikbaits – fotókkal

I. IWCCG: újabb kapitális tükröst mérlegeltek, átvette a vezetést a Mikbaits – fotókkal

Megérkezett az I. International Winter Carp Cup Gyékényes (IWCCG) második húsz kilogramm feletti pontya.

November 25-én, szombat reggel hét órakor kezdődött és december 2-án hét órakor fejeződik be az I. IWCCG, amelynek a főszponzora a Saturbaits. 

A versenyen az első kapitális halat, egy 21,8 kilós tükörpontyot a Szlovákia színeiben szereplő Bott Tamás, Oletics Gábor és Tatai Krisztián alkotta MKproCarp T&J terelte szákba november 28-án, kedden este. 

A 38 – köztük a magyar mellett cseh, svájci és osztrák – csapatot felvonultató I. IWCCG második gigafogása sem várhatott magára sokáig, november 29-én ismét matracra fektettek egy matuzsálemet. 

„A mai nap reggele ismét különleges hangulatban zajlott. Verőfényes napsütésre ébredhettek a csapatok, ezzel együtt megérkezett a kupa második 20 kiló feletti hala” – közölték a szervezők.

A 20-as pegen versenyző Mikbaits csapata tudhatta magáénak a fantasztikus tükröst, amely 10 dekagrammal maradt el a MKproCarp T&J halától: 21,70-nek mérlegelték. Cikkünk írásának pillanatában a Mikbaits áll az élen, a négy regisztrált pontyaik 21,7 kiló; 13,9 kiló; 11,5 kiló és 5,2 kiló.

„Több csapat is büszkélkedhetett további fogásokkal. A verseny még mindig nagyon kiegyenlített, ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni, miket tartogathat még a gyékényesi bányató a hátralévő pár napban” – fogalmaztak a szervezők.

A Pecaverzum megtudta, Gyékenyesen egyelőre nem esett le a hó, a vízhőmérséklet 8-10 fok.

Az IWCCG-re háromfős csapatok jelentkezését várták, a nevezési díj 1000 euró volt. A végső győztes 5000, a második helyezett 2500, a harmadik pedig 1000 eurót kap, de további 500 euró jár a különdíjak mellé. Ilyen a verseny legnagyobb halának kifogása vagy a szektorokban elért 1-3. helyezések.

A szervező Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület által meghirdetett szabályok alapján egy trió négy bottal horgászhat, botonként egy-egy egyágú horoggal. Csapatonként két csónak használata megengedett, és halradart is lehet alkalmazni.

A végelszámolásba kizárólag az a ponty számít bele, amelynek tömege eléri vagy meghaladja az öt kilogrammot. A verseny abszolút győztese az alábbi pontrendszer alapján értékelt legtöbb pontot kapó csapat lesz.

–  5-10 kg: 1 pont/kg

– 10-15 kg: 1,5 pont/kg

– 15-20 kg: 2 pont/kg

– 20-25 kg: 2,5 pont/kg

– 25-30 kg: 3 pont/kg

– 30+ kg: 5 pont/kg

A verseny ötödik napjának az összefoglalója:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: IWCCG FB-oldala)