2022. május 21. szombat | Konstantin
Galériák

Megérkezett a VIII. IBCC eddigi legnagyobb hala

Megérkezett a VIII. IBCC eddigi legnagyobb hala

A VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC) a csapatok már átlépték a 6 tonnás összfogást. A legnagyobb hal eddig egy 26,65 kilós tőponty. Egy csapatot figyelmeztetésben részesítettek. 

Április 24-én 12 órakor elkezdődött a VIII. IBCC-n a második nap reggelére a csapatok elérték a 6.354 kilós összfogást. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 24 óra alatt megháromszorozódott a partra került halak tömege, ugyanis az első nap reggelén még „csak” 2 tonnánál járt a mezőny.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a kedd reggeli adatok alapján 642 darab tőponty és 60 darab tükörponty került horogra. A verseny legnagyobb hala egy 26,65 kilós tőponty, amelyet a GyS Carp Crew csapat fogott.

Sajnálatos módon egy újabb figyelmeztetést is ki kellett osztani az első napi három büntetést követően. A 201-es pegen horgászó SHB HOVORKA & STRNAD AUTO & STARBAITS TEAM elhagyta a szektorát, ennek köszönhetően 12 órás büntetésben részesült.

A VIII. IBCC főversenyét a kedd 14 órási adatok szerint a KerioBaits vezeti 216,49 kilóval, mögötte a második helyen áll a Trakker Team 212,26 kilóval, míg a a dobogó harmadik fokán a Carp Servis Václavík tartózkodik 180 kilóval. A top 5 versenyt pedig továbbra is a xeisCarp vezeti 77,71 kilóval.

A VIII. IBCC „percről percre” közvetítése ITT, a csapatlista ERRE, a versenytérkép pedig ezen a linken érhető el.  

A verseny ideje alatt a Balaton teljes területén betiltották a behúzós horgászatot azoknak, akik nem indulnak az IBCC-n.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: IBCC)