2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Galériák

Több tucat 9 milliméteres lőszert talált egy horgász a Dunában – fotókkal

Több tucat 9 milliméteres lőszert talált egy horgász a Dunában – fotókkal

Pergetés közben bukkant rá egy horgász 53 darab lőszerre a Dunában. Annyira nem lepődött meg, mert volt már arra is példa, hogy egy gázriasztó pisztolyt talált a folyóban. A 9 milliméteres töltényeket leadta a rendőrségen, onnan pedig a tűzszerészekhez került.  

Pergetni indult a Dunára L. Dávid szeptember 13-án, szerdán délelőtt. A Gubacsi-híd alatt, a csepeli oldalon kezdte a pecát, fogott is egy csukát. Aztán úgy gondolta, hogy a túlparton is ránéz a halakra. 

„Átmentem a pesterzsébeti oldalra. Már vagy egy órája pergettem, amikor beálltam egy nagyobb kőre, hogy messzebb tudjak dobni. Lenéztem a lábam alá, és tele volt lőszerrel” – nyilatkozta a Pecaverzum megkeresésére a horgász, aki ezt követően összeszedte a töltényeket. 

„Megfogtam, aztán nekiálltam kiszedegetni csipesszel” – mesélte. L. Dávid összesen 53 darab 9 milliméteres Luger lőszert emelt ki a Dunából, ezek közül öt darab expanzív volt.

Miután egyesével „kipecázta” a skúlókat, fogta magát, elindult haza, csak előtte még leadta a talált tárgyakat a pesterzsébeti rendőrségen.  

A Pecaverzum sajtómegkeresést küldött a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK). Megkérdeztük, hogy milyen intézkedések történtek a lőszerekkel kapcsolatban. Tudakoltuk azt is, hogy megpróbálták-e kideríteni, miként kerülhettek azok a folyóba, összefüggésbe hozhatók-e esetleg valamilyen bűncselekménnyel.

„A BRFK XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságra szeptember 13-án délután egy horgász lőszereket vitt be, amit a Dunában talált. A rendőrök a lőszereket átvételi-elismervény ellenében átvették; azokat a mai napon a Honvédség tűzszerészeinek megsemmisítés céljából átadták” – érkezett a szűkszavú válasz szeptember 15-én.

L. Dávid egyébként nem lepődött meg annyira a történteken, mert korábban már egy gázriasztó pisztolyt is talált a Dunában. 

A lőszerekkel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte nem régen lehettek a vízben. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy neki mi az elmélete, ő mire gondolt, mégis hogyan kerülhettek a Dunába, mert 53 darab lőszert csak úgy véletlenül, észrevétlenül nem ejt ki valaki a zsebéből. 

„Vagy tudta a fickó, hogy figyelik, és szarban van, vagy pedig egy bűntény után odadobálták azokat. Nem feltétlen gyilkosságra gondolok, inkább rablás vagy hasonló” – árulta el teóriáját. 

2021-ben pontyozás közben találtak 250 kilós bombát a Dunában. Nézd meg a hatalmas robbanóeszközt ITT!

Előtte szeptemberben pedig a honvédség nagyméretű halaknak hitte a patakból „előbújt” robbanótesteket. Ez nézték be:

Még több fotó a „bombahalakról” ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Pecaverzum/L. Dávid)