2022. június 27. hétfő | László
Halgazdálkodás

1,5 tonna hallal zárták az áprilist a Tisza-tavi halászok

1,5 tonna hallal zárták az áprilist a Tisza-tavi halászok

Kis mennyiségben, de áprilisban már megjelentek a törpeharcsák is a Tisza-tavi halászok fogásai között. A halak döntő hányada – csak úgy, mint az előző hónapokban – busa volt. 

Áprilisban közel 1 mázsa törpeharcsa és nagyjából 1,5 tonna busa akadt a Tisza-tavi halászok hálóiba, összesen 1527 kiló hal – derül ki a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján megjelent összesítésből.

Ez a februári hónapban fogott mennyiség körülbelül másfélszerese, viszont csak fele annyi, mint a márciusi összfogás, ami 3229 kilogramm volt.

A mögöttünk hagyott hónap volt az első, amikor már nemcsak busát, hanem törpeharcsát is sikerült zsákmányolni – igaz csak csekély, 90 kilót, a fennmaradó 1437 kiló mind busa volt.

Áprilisban 15 sikeres halászati napot hagytak maguk mögött a szakemberek, a legrosszabb nap 7-e volt, amikor csak 8 kiló hal került hálóba, míg a legeredményesebb napon, egy nappal korábban 250 kiló.

Az eddigi három hónapban összesen 6811 kiló inváziós haltól szabadították meg a Tisza-tavat, ebből 5721 kiló busa volt.

Bontásban ez így néz ki: 

  • Február: 992 kiló
  • Március: 3292 kiló
  • Április: 1527 kiló

Mint ismeretes, megvásárolhatók a Tisza-tóból lehalászott halak. Annak érdekében, hogy megkönnyítsék a vevők és halászok közötti kapcsolat létrejöttét, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. még tavaly közzétette a szerződéses halászainak telefonos elérhetőségét, amely ITT érhető el. 

Az éves eredmények nyomon követhetők a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján, ITT.

A 2021-ben az összfogás 40.095 kiló volt, amiből 17.434 kiló volt busa és 22.661 kiló törpeharcsa.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)