2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Halgazdálkodás

Megháromszorozták eredményüket a Tisza-tavi halászok

Megháromszorozták eredményüket a Tisza-tavi halászok

Februárhoz képest megháromszorozták fogásukat a Tisza-tavi halászok, akik márciusban már közel 33 mázsát zsákmányoltak. Törpeharcsa ezúttal sem került terítékre, a fogást teljes egészében busák alkották. 

Megérkeztek a márciusi szelekciós halászati adatok. Az összesítőből kiderül, hogy az előző hónapban közel 33 mázsa busát fogtak ki a Tisza-tavi halászok – közölte közösségi oldalán a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Az eredményeket minden hónapban közzéteszik. 2022-ben február volt az első hónap, amikor a halászok kivetették hálóikat. Akkor 992 kilogramm busát zsákmányoltak három halászati napon. A márciusi fogás ehhez képest több mint a háromszorosa (egészen pontosan 3292 kiló), igaz ezt 16 halászati napon érték el. 

A legeredményesebb nap március 23-a volt, amikor 1300 kiló busát emeltek ki a Tisza-tóból. Törpeharcsát csak úgy, mint februárban, márciusban sem fogtak a halászok. 

A 2022-ben az eddig kifogott összmennyiség tehát 4284 kiló. 

Mint ismeretes, megvásárolhatók a Tisza-tóból lehalászott halak. Annak érdekében, hogy megkönnyítsék a vevők és halászok közötti kapcsolat létrejöttét, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. még tavaly közzétette a szerződéses halászainak telefonos elérhetőségét, amely ITT érhető el. 

Az éves eredmények nyomon követhetők a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján, ITT.

A 2021-ben az összfogás 40.095 kiló volt, amiből 17.434 kiló volt busa és 22.661 kiló törpeharcsa.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)