2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Halgazdálkodás

Busadömping a Tisza-tavon: rekordhónapot zártak a halászok

Busadömping a Tisza-tavon: rekordhónapot zártak a halászok

Már a 20 tonnát közelíti az idei évben lehalászott törpeharcsák és busák mennyisége a Tisza-tavon. Elkészült az összesítés a szeptemberben elért eredményekről.  

Az idei év eddigi legtermékenyebb hónapján van túl a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Legalábbis, ami a szelekciós halászat eredményeit illeti. Annyi törpeharcsát és busát ugyanis, mint szeptemberben, eddig még nem sikerült lehalászniuk egyetlen hónapban sem 2021-ben. 

Az elért mennyiség egészen pontosan 5577 kilogramm, ami a jelentős részét teszi ki az egész éves eredménynek (18.778). A sporthorgasz.eu-n közzétett adatsorban akár napi bontásban is megnézhetjük az „termést”. A szeptemberi rekordmennyiség döntő hányada (4440 kiló) busa volt, míg a fennmaradó 1137 kiló törpeharcsa. 

2021-ben az összesített statisztika alapján eddig busából sikerült többet, 14.861 kilót fogni, törpéből pedig 3917 kilót.

A hálóba került halakat bárki megvásárolhatja a hat szerződéses halásztól Poroszlón, Sarudon vagy Tiszanánán, az elérhetőségeket ITT gyűjtöttük össze. 

Így alakult eddig az év:

Március: 1555 kiló

Április: 1872 kiló

Május: 4849 kiló

Június: 877 kiló

Július: 970 kió

Augusztus: 3078 kiló

Szeptember: 5577 kiló

Összesen: 18.778 kiló

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. nem nézi ölbe tett kézzel az egyre hatalmasodó busaproblémát, és varsák kihelyezését tervezi a Kiskörei Hallépcsőhöz. A Pecaverzum úgy tudja, az engedélyeztetési folyamat még tart. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Még több tartalom érdekel busa témakörben? Akkor ITT a helyed!

(fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!