2022. december 5. hétfő | Vilma
Halgazdálkodás

Döme Gábort is kitüntették október 23-a alkalmából

Döme Gábort is kitüntették október 23-a alkalmából

Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából elismeréseket adott át csütörtökön, Budapesten. A díjazottak névsorában több horgászathoz, halgazdálkodáshoz, akvakultúrához köthető személy is fellelhető, köztük Döme Gábor világbajnok versenyhorgász.

A Budapesten rendezett ünnepségen Nagy István agrárminiszter beszédében a többi között elmondta, nem a gyászt, hanem az önbecsülést, a magyarnak lenni büszkeségét várják tőlünk hőseink. Azt, hogy hűek legyünk az általuk képviselt értékekhez és továbbvigyük azt a hitet, amellyel a magyar nép jövőjéért áldozták életüket. 

Az esemény fénypontja a díjak, elismerések átadása volt. Több horgászathoz, halgazdálkodáshoz, akvakultúrához köthető személyt is kitüntetett Nagy István. Összegyűjtöttük a listát. 

Horgászatért Érdemérmet kapott:

  • Döme Gábor, a Haldorádó Centrum cégvezetője részére, a korszerű horgászmódszerek elsajátítása és az utánpótlás-nevelés területein végzett érdemeiért.
  • Dr. Táncsics Aladár Tamás, a Bakony-Balaton Horgász Szövetség ügyvezető elnöke részére, a horgászok és a szervezett sporthorgászat érdekében kifejtett több évtizedes munkájáért.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerésben részesült:

  • Sztanó János, a SZEGEDFISH Kft. ügyvezető igazgatója részére, a Szegedi Halgazdaság több évtizedes sikeres vezetésért, a minőségi tógazdasági pontytermelés fejlesztéséért.

Pro Aquacultura Hungariae Díjat vehetettek át:

  • Hoitsy György, a Hoitsy és Rieger Kft. ügyvezetője részére, a Lillafüredi Pisztráng ismertté és elismertté válásában végzett több évtizedes innovatív munkájáért.
  • Dr. Szűcs István, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának intézetigazgatója részére, a magyar akvakultúra ágazat fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő oktatási, szakpolitikai és szakmai érdekképviseleti munkájáért, szakírói tevékenységéért.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Agrárminisztérium)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!