2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Halgazdálkodás

Így élnek a kecsegék Homokmégyen – videó

Így élnek a kecsegék Homokmégyen – videó

A halnevelés kulisszatitkaiba lehet bepillantani a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) által készített videónak köszönhetően. Homokmégyre látogattak el, ahol többek között kecsegét is nevelnek egy 1990 óta működő halnevelő telepen.

 

A kecsegetelepítés volt az apropója annak a videónak, amit a KHESZ tett közzé Facebook-oldalán. A felvételeknek köszönhetően a zárt rendszerű halnevelés világába pillanthatunk be. Kiderül, hogy milyen körülmények között növekednek a Tisza ékszerének számító kecsegék.

A videóban Rideg Árpád, a homokmégyi Rideg & Rideg Fish Farm Kft. tulajdonos-ügyvezetője mutatja be a halgazdaságot. Rideg Árpád 1984 óta foglalkozik halneveléssel, a telepet 1990 óta működteti bátyjával.

A videóban láthatjuk annak a különleges, Németországból újonnan érkezett halastartálynak a felavatását is, ami vízzel feltöltve, tárázás után képes digitálisan mérni a belekerülő hal súlymennyiségét.

Az utóbbi években egyre több helyen próbálkoznak kecsegetelepítéssel, sikeres a program Csongrád mellett Vas megyében is. 

(fotó: vasivizeken.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!