2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Halgazdálkodás

Nagy testű pontyokat mentettek a Tisza árteréből

Nagy testű pontyokat mentettek a Tisza árteréből

Sajnos elpusztult halak is előkerültek, az élő ezüstkárászokat pedig – mivel inváziós faj – meg kellett semmisíteni. 


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Szeptember 2-án, csütörtökön érkezett bejelentés a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségéhez, hogy a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpár területén a vízzel megtelt ártérre halak szorultak be. 

A szövetség azonnal megkérte a halászati engedélyt az illetékes halgazdálkodási hatóságtól, és másnap (szeptember 3-án, pénteken) délután már a helyszínen is voltak.

„Találtunk elpusztult halakat, kisebb pontyokat és egy alkarnyi csukát. A tetemek elszállítását megtettük. Kollégáimnak sikerült két nagy testű és egy kisebb pontyot megmenteni, és visszahelyezni a Tisza-folyóba, eredeti élőhelyükre” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Donkó Péter.

A szövetségi titkár elmondta azt is, a nagyobb pontyok 4-5 kiló körüliek lehettek, míg a kisebb egykilós. „Szákkal végeztük a halászást, mert térd alá ért a víz, de pontyoknak még volt bőven életterük az egyhektáros területen. Nem voltak beszorulva, szabadon tudtak mozogni, és amikor észrevettek minket, nagyon megindultak. Három óráig kergettük őket, mire sikerült mindkettőt befogni” – részletezte a műveletet Donkó Péter. 

Hozzátette: nagyon sok ezüstkárászt is lehalásztak, de mivel az inváziós faj, azokat sajnos meg kellett semmisíteni. A területen rengeteg madár körözött, amelyek minden bizonnyal sok halat elfogyasztottak vagy megsebesítettek.

A szövetségi titkár szerint azért nem jelentek meg orvhalászok az érintett területen, mert madarászok rendszeresen figyelik azt. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!