2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Nagy fogások

70 kilós harcsa után ugrott a horgász, majd segítséget kért

70 kilós harcsa után ugrott a horgász, majd segítséget kért

Tapasztalatra, némi őrültségre, egy kicsi szerencsére és segítségre is szüksége volt a túrterebesi Hanus Arthurnak ahhoz, hogy élete nagy fogását a partra emelje szombat délután. Ugyanis nem akármekkora hal akadt a horgára: egy 70 kiló körüli, 220 centiméter hosszúságú harcsa.

A horgászattal komolyabban tíz éve foglalkozó férfi elsősorban vadvízeken áztatja a csalit, kedvenc horgászhelye a Tisza, a folyóhoz Magyarországra jár horgászni – írja a maszol.ro

Karrierje során volt már, hogy ötven kilós harcsát fogott, azonban őt is meglepte, amikor a kis folyónak számító Túrból a hatalmas állatot sikerült kiemelnie.

„Pergetéssel, műcsalival halásztam szombaton a Túron, amikor éreztem, hogy ez a kapás nem akármilyen. Tudtam, hogy nagy hal akadt a horgomra, de nem is sejtettem, hogy valóban ekkora lesz, nem is hittem, hogy egyáltalán ekkora harcsa él ebben a folyóban. Közel fél órán keresztül fárasztottam, míg a partközelbe tudtam húzni. A sáros parton nagyon csúsztam, féltem tőle, hogy a vízbe esek, de végül önszántamból gázoltam a folyóba. A közvetlen part egy méter magas, függőleges, tudtam, hogy onnan egyedül nem tudom kiemelni a halat” – magyarázta Hanus Arthur.

A férfi egy jó barátja, Orbán Zoltán segítségét kérte telefonon, aki nagyjából húsz perc alatt ért a folyópartra. Addig a horgász az öt fokos vízben derékig elmerülve tartotta a hatalmas példányt.

„Miután kiemeltük a partra, megmértük, készítettünk róla pár fotót, aztán ahogy szoktuk, visszaengedtük a folyóba” – zárta a beszámolóját. 

Hanus Arthurral a Pecaverzumnak is sikerült beszélnie. Azt mondta, a 70 kilós harcsát a magyar-román határon fogta, tehát a kapitális jószág minden bizonnyal „kettős állampolgár”, és sűrűn átlépi a zöldhatárt. 

Arra emlékszel még, amikor harcsa rántott vízbe egy horgászt Somogy megyében? Nézd meg a videót IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!