2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Nagy fogások

85 kilós harcsával dőlhetett volna meg a tórekord, de nem hitelesítették

85 kilós harcsával dőlhetett volna meg a tórekord, de nem hitelesítették

Hatalmas, 85 kilós szürkeharcsa akadt horogra a kisgyaláni horgásztavon szeptember 13-án, hétfőn napközben. A harcsa tórekord lett volna, ha hitelesítik, de nem tették, így továbbbra Szabó Lóránt tartja a csúcsot. 


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


A kaposvári horgász hétfőn 11 órakor akasztotta a két méternél is hosszabb halat a kisgyaláni Hársasberki-tavon. Dömötör Ferenc a sonline.hu-nak elárulta, úszós módszerrel, gilisztacsokorral a horgon várta a kapást, amikor a kapitális harcsa jelentkezett. 

Csaknem másfél órás fárasztást követően segítséggel sikerült a part közelébe terelni a hatalmas uszonyost, mely 85,2 kilót nyomott.

A jelenlegi hiteles rekorder egy 81,7 kilós harcsa, melyet tavaly májusban fogott Szabó Lóránt, akit nyár elején egy másik harcsa viccelt meg – erősítette meg Tormási István. 

A Tógazda Zrt. Horgászegyesület titkára hozzátette: amennyiben hitelesítve lett volna a hétfői fogás, úgy új hivatalos rekord születhetett volna.

Tormási István kiemelte: több 80-90 kilós harcsa is él a kisgyaláni tóban, kiváló az állomány.

Dömötör Ferenc elárulta: minden halat kíméletesen visszaenged, így történt ez hétfőn is. „A gyors visszaengedés és az izgalom miatt nem hívtam a halőrt, így elmaradt a rekord” – mesélte a horgász, akinek nem ez volt az első kapitális fogása. 

2007-ben a Desedán bergmann csöves módszerrel fogott egy 90 kilós, 263 centis harcsát, mely azóta is az országos top 5-ben szerepel ezzel a metódussal. 

A kaposvári horgászt azonban még pontyos bojlizás közben sem kímélte egy harcsa, mely a békés halnak felkínált csalira harapott és mérlegelésnél 50 kilót nyomott.

Dömötör Ferenc minden felszerelését maga állítja össze, ő köti a horgait is, elmondása szerint semmit nem bíz a véletlenre, hiszen hatalmas erő van egy-egy ilyen harcsában. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotók: sonline.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!