2023. január 30. hétfő | Martina
Nagy fogások

Ilyen van? Megfogta Lóránt azt a harcsát, ami vízbe rántotta!

Ilyen van? Megfogta Lóránt azt a harcsát, ami vízbe rántotta!

Ilyen a mesében sincs, ami Szabó Lóránttal történt az elmúlt napokban! A fél ország arról beszélt, hogy vízbe rántotta egy harcsa. Sokan nevettek is rajta, ő azonban rájuk se hederített, hanem visszament a tóra, és végül sok más harcsa mellett megfogta azt is, ami megfürdette őt.  

Szabó Lórántot berántotta egy harcsa a vízbe, és a botját is elorozta tőle pénteken a somogy megyei Hársasberki-tavon. A pórul járt pecás nem adta fel, és másnap revansot vett: 45 kilós harcsát terelt partra. 

Lóránt azóta sem tétlenkedett, mióta megfürdették őt, már hét harcsát fogott a tavon. Sőt, hétfőn, amikor nem is tervezett horgászatot, két ötven kiló felettit is zsákmányolt. 

„Nem terveztem pecát, de ébredés után láttam, hogy keresett egy ismerősöm, aki a tavon horgászott. Visszahívtam, hogy mi újság. Majd meséli, hogy az egyik jó harcsás helyen reggel látott egy szép nagyot mozogni. Nem is kellett több, az aznapi programokat felrúgva és a barátnőmmel való, ez okbóli összeszólalkozás után gyorsan megreggeliztem, és indultam is a tóra” – mesélte a Pecaverzumnak Lóránt, aki gyorsan hozzátette, nem lett nagy patália végül, mert sikerült rábeszélni a barátnőjét, hogy tartson vele ő is. 

Ahogy megérkeztek a partra, egyből felcsalizott, és már bent is volt a bot készenlétben. Beszélgettünk, majd körülbelül egy óra várakozás után jött is a kapás. Nem kellett sokat fárasztani, néhány perc után már ponyvára is húztuk. Gyönyörű hal volt, látszólag ötven kiló feletti.”

Aki azt hiszi, hogy Lóránt ekkor elégedetten hátradőlt, az nagyot téved: miután visszaengedték a harcsát, már jött is az újabb elképzelés. „Arra gondoltam, csak rá kéne nézni a fenti helyre, ahol berántott a harcsa, így hát felsétáltunk a barátnőmmel, és láttam, mintha valami mozgolódna, de különösebb jel a vízben lévő uszadékok fura mozgásán kívül nem volt. Azért gondoltam, rápróbálok. Elhelyeztem két botot, majd leterítettem egy plédet és elpihentünk.”

A kamera természetesen forgott, és tizenöt perccel később meg is indult az egyik bot. Lóránt egyből dobta le a cipőjét, és rohant a hal után, amely már a stégbejáró alatt is átment. 

A fárasztás negyvenöt percig tartott, amelynek nagy részét vízben állva kellett végezni. „Negyedszeri kapásra végre sikerült partra terelni a halat. A súlya 66 kiló körül volt, hossza több mint 210 centiméter”.

Lóránt szerint egészen biztosan azzal a harcsával akadt össze, amely múltkor vízbe rántotta. „Hogy miből tudom, hogy ő volt az ? A szája szélén friss akasztás, ebből és a fordulásából feltűnt, hogy ő az. Hatalmas öröm volt megfogni és visszaengedni, fogtam már nagyobb harcsákat is, de ez a történet felejthetetlen” – lelkendezett, majd nagyon sportszerűen hozzátette, „végül én győztem, de hatalmas tisztelet ezeknek a gyönyörű halaknak”.

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!