2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Nagy fogások

Revansot vett a vízbe rántott horgász

Revansot vett a vízbe rántott horgász

Vízbe rántotta egy harcsa, amely el is ragadta tőle a botját. Szabó Lóránt azonban nem hagyta annyiban, és visszavágót kért a bajszosoktól. Jelenleg döntetlen az állás.

Elképesztő nézettséget produkált az interneten az a videó, amelyről elsőként a Pecaverzum írt bővebben, és szólaltatta meg Szabó Lórántot, akit a vízbe rántott a harcsa a Somogy megyei Hársasberki-tavon. A videót mostanáig már több 310 ezren látták. 

Sokan kifogásolták a hitelességét kommentben, mondván, hogy nem a hal rántotta a vízbe a horgászt, hanem ő ugrott utána. Viszont, akik ezt írták, szinte biztos, hogy nem olvasták el figyelmesen a cikket, amelyben Lóránt elmondta, hogy a zsinór bevágott a menetek alá, és így a fék nem tudott dolgozni. A horgász két dolgot tehetett: elengedi a botot vagy nem. Ő az utóbbit választotta, de valószínűleg a lendület miatt akkor is vízbe esett volna, ha elengedi. 

Nos, Lóránt csőrét piszkálhatta a vele történt incidens, ezért a következő napokon is újra próbálkozott a tavon. „Kora este már küszívást láttunk az egyik fa alatt, de rablás nem volt rajta, ezért nem erőltettem. Egy másik küszíváson sikerült este 9 óra körül fogni egy 12 kilós hareszt. Ezután a botot be sem dobtam újra, már csak egy botom volt bent bójával középen, nyílt vizen” – mesélte a Pecaverzumnak a kitartó horgász.

 

Mivel este 11-ig nem volt kapás, ezért Lóránt gondolta, hogy mégiscsak rápróbál a fa alatt látott küszívásra a szabad botjával. „11-től rajta volt a piócacsokor. Éjfélkor már kezdtem fáradni és bele-bele bólintani, de gondoltam, még kitartok. Körülbelül fél egykor egy tompa huppanás, majd gyönyörű fékhang jött a bot felől. Néhány perces fárasztás után sikerült partra segíteni egy harcsát”.

A halat 45 kilósnak mérlegelték, és néhány fotó után ment vissza élőhelyére. 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!