2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Nagy fogások

A rendszerváltás óta íródó rekordlista harmadik legnagyobb harcsáját fogták ki Maconkán

A rendszerváltás óta íródó rekordlista harmadik legnagyobb harcsáját fogták ki Maconkán

A Maconkai-víztározó vezeti Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját, amelyet 1989 óta frissítenek. A pár napja kifogott közel 80 kilós harcsa minden idők harmadik legnagyobb halának számít a tórendszer több mint 45 ezer fogását tartalmazó adatbázisában.

Óriási rekordhalat fogtak a Maconai-víztározón. Minden idők harmadik legnagyobb halát Sulyok Tamásnak (nyitóképünkön balra) sikerült megakasztania, és sikeresen kifárasztania – adta hírül a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület.

A rekordlista harmadik legnagyobb hala szeptember 21-én, szerdán 22 óra után pár perccel került partra.

A harcsa pontos tömege 79,50 kilogramm, hossza 205 centiméter, kerülete 112 centiméter volt. 

A horgász a tórendszer gáti szakaszán érte el a sikert, csaliként kishalat kínált fel a horgon. A hitelesítést és a mérlegelést követően a hatalmas ragadozót természetesen visszaengedték a vízbe. 

A maconkai tórekordot Fekete Balázs tartja, aki 2014. október 26-én fogott egy 81,50 kilós példányt. A dobogó második helyén szintén egy 2014-ben horogra csalt harcsa áll. Kormos Zoltán és 81 kilós bajszosa június 7-én került fel a rekordlistára. Mindkét halat csónakból fogták. 

Sulyok Tamásnak tehát mindösszesen 2 kiló hiányzott az abszolút csúcshoz, ha a harcsa megevett volna még kapás előtt pár keszeget, könnyen lehet, hogy a mérleg 81,50 kiló fölött áll meg. 

Mint ismeretes, a Maconkai-víztározó vezeti Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját, amelyen már több mint 5800 horgász közel 45 ezer fogása található meg.

Az adatbázist 1989 óta, 34 éve íródik.

Megint 2 méter fölötti harcsát fogtak a Tisza tokaji szakaszán. Nézd meg a videót ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: maconka.hu)