2023. december 1. péntek | Elza
Nagy fogások

Amit a sors elvett tőle, azt a horgászat visszaadja – élete halát fogta Mrena Zoltán

Amit a sors elvett tőle, azt a horgászat visszaadja – élete halát fogta Mrena Zoltán

A horgászat egyfajta terápia is lehet. Megtalálhatja benne a szépségét mindeki. 

A 33 éves Mrena Zoltán életében a horgászat van a középpontban. Édesanyja elmondása szerint gyerekkora óta pecázik. „Ez az egyetlenegy dolog, ami leköti és érdekli, amúgy semmi más” – öntötte szavakba gyermeke horgászathoz való kötődését a Pecaverzumnak Rózsa.

Zoli egy bottal, vizsgázott felnőtt mellett horgászhat csak, mert értelmileg sérült, de ez egyáltalán nem volt észrevehető, amikor a Pecaverzumnak nyilatkozott, folyékonyan válaszolt minden kérdésre. 

November 2-án, szerdán ráadásul horgászkarrierje csúcsára ért: 8,55 kilós, 94 centiméteres csukát fogott a Nagykunsági-főcsatornából.

„A nád mellett fenekezővel fogtam a csukát, a csali vörösszárnyú keszeg volt. Használtam aromát is, amit a kishalra kell rácsepegtetni. Ilyenből van, amit süllőre, és olyan is, amit csukára lehet alkalmazni” – mesélte honlapunknak Zoli, akinek a fárasztást követően is akadt még teendője.

„A szákba nem fért bele, így bementem érte a vízbe. A hal is megfürdött, meg én is” – csillogtatta meg humorérzékét.   

Édesanyja azt is elárulta, hogy bizony a fogáshoz kétszeresen is kellett a szerencse. „Előző nap én fogtam egy 2,20-as csukát. Zoli másnap kicsit húzta is az orrát, nem is nagyon akart lejönni, aztán csak rábeszéltük. Dobás után ki akarta venni, mert túl közel ment a nádhoz, de mondtuk neki, hogy hagyja ott, mert akár még jó is lehet. Fél óra múlva meg is érkezett a csuka” – emlékezett vissza a történtekre Rózsa.  

Zoli végül többszörösen is örülhetett, hiszen élete első csukáját és egyben élete legnagyobb halát tarthatta a kezében. Amikor megpillantotta a hatalmas példányt, nem ijedt meg, de egy kicsit izgult, mert félt, hogy elmegy a hal. 

„Nem is akartam elhinni, hogy ekkorát fogtam, ráadásul ez életem első csukája. Csak tévében láttam ilyen nagyot korábban. Én csak megfogni szeretem a halat, nagyon keveset szoktam enni, de ízre a süllő a kedvencem” – fogalmazott Zoli. 

A család körülbelül 20 kilométerre lakik a Nagykunságitól, de idén nyáron a darázsinvázió miatt kevesebbet voltak a parton. A helyzet annyi komoly volt, hogy még a VII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot is másik helyszínen rendezték meg. 

Osztrák horgász fogott egyméteres csukát a Tiszából. Nézd meg a halat ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!