2024. március 2. szombat | Lujza
Versenyek

Darázsveszély miatt új helyszínre viszik a hétvégi Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot

Darázsveszély miatt új helyszínre viszik a hétvégi Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot

Megszállták a darazsak a Nagykunsági-főcsatorna versenypályáját. A rovarok olyan mennyiségben vannak jelen, hogy veszélyeztetnék a horgászok testi épségét, így a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) új helyszínt jelölt ki.

Augusztus 12-14. között rendezi meg a Mohosz a VII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot, amelynek nem várt esemény miatt négy nappal a kezdés előtt meg kellett változtatni a helyszínét – derül ki a Mohosz augusztus 7-i tájékoztatásából. 

„A darazsak sajnos olyan mennyiségben lepték el Nagykunsági-főcsatornán a versenypályát, hogy ez veszélyezteti a versenyzők testi épségét, egészségét” – közölték.  

Ezt figyelembe véve a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága (OVBH) rendkívüli ülésen úgy határozott, hogy a versenyt új helyszínen, a Szolnok melletti Alcsi-szigeti versenypályán rendezi meg.

Hozzátették: a változásról a résztvevő csapatokat e-mailben értesítették. 

A VII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot egy szakaszban, három fordulóban rendezik meg. A verseny­idő fordulónként 5 óra. 

A győztes csapat jogosult lesz képviselni Magyarországot a következő évi feeder klubcsapat világbajnokságon.

A legutóbbi két OB-t a Maros-WalterLand Feeder Team nyerte meg, amely a tavalyi világbajnokságon bronzérmet, idén pedig ezüstérmet szerzett. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)