2024. május 21. kedd | Konstantin
Nagy fogások

Az idei esztendő legnagyobb süllőjét bűvölték ki az RSD-ből

Az idei esztendő legnagyobb süllőjét bűvölték ki az RSD-ből

A 88 centiméteres tüskéshátú egy rutinos pergető horgász wobblerére rabolt rá Szigethalmon.

Az elmúlt 11 évben a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistáján már közel 3200 fogást regisztráltak, de ezek nagy része ponty (2486 darab) és amur (412 darab), a ragadozó halak viszonylag kis számban képviseltetik magukat. Közülük a második legkevesebbet süllőből találhatunk, összesen harminc darabot. 

Arányait tekintve kiemelkedő esztendőt zár a rekordlista tüskéshátúak rovata, bármi is történjen még a hátralevő szűk másfél hónapban, ugyanis az év hatodik rekordlistás fogását regisztrálták október 30-án, hétfőn 12 órakor. 

Méghozzá nem is akármilyet, hanem 2024 eddigi legnagyobbját, egy 9,250 kilós példányt. Az RDHSZ beszámolója szerint a hal a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágán, Szigethalmon egy rutinos pergető horgász, Benke György (Duna-Tisza HE) wobblerére rabolt rá.

A 88 centiméteres, 58 centiméter kerületű süllőt tíz percig fárasztották derült időben 0,14-es fonott zsinórral. 

Benke György csodazsákmánya nemcsak azért érdemel kiemelt figyelmet, mert az idei év legnagyobb regisztrált süllője, hanem azért is, mert az RDHSZ rekordlistáján csak öt nagyobb található annál.

Az első helyen Pál László (Duna-Tisza HE) áll, aki tavaly októberben akasztott egy 11,830 kilósat. Természetesen a rekordlistára felkerülő összes halat a horgászok visszaengedik.

Szeptemberben adtunk hírt arról, hogy egy közel tízkilós süllőt pergettek az RSD-ből, de az nem került fel a rekordlistára, viszont úgy örültek neki, hogy egy üveg 1972-es aszú felbontásával ünnepelték. Nézd meg a halat ITT

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)