2022. május 21. szombat | Konstantin
Nagy fogások

Az utolsó pillanatban csapott oda ez a hatalmas dunai süllő

Az utolsó pillanatban csapott oda ez a hatalmas dunai süllő

A második dobásra halat adott a hely. A hatalmas süllő végig lekövette a csalit, és csak az utolsó pillanatban, már majdnem a csónak alatt csapott oda.

A mohácsi illetőségű Bak Gergely rendszeresen vallatja a Duna határig tartó szakaszát. Január 17-én, hétfőn társával Dunaszekcső környékén csónakból dobáltak. Áradás után voltak, a víz már lassú apadásba kezdett. 

Azt szokták csinálni, hogy a kiszemelt helyeken megállnak, dobálnak 10-15-öt, és ha nincs hal, akkor csorognak tovább a következő beállóra. 

Az egyik ilyen placcon azonban nem kellett csak a második próbálkozásig várni. „A partszélbe, egy fal alá dobáltunk. Már majdnem a csónakig bevontattam a csalimat, amikor elvitte. Szerintem lekövette végig, és az utolsó pillanatban vágott rá” – emlékezett vissza a történtekre Gergely, akinek télen egyértelműen a süllő a célhala.

Kezében egy 10-30 grammos dobósúlyú botot tartott, rajta 0,15-ös fonott zsinórral, egy 10 centis „twister szerű, piros gumihal” és egy 25 grammos cheburashka fej. „Elég komoly erőt éreztem a halban, de azért 5 perc alatt megadta magát” – mondta. 

„Azt vettem észre, hogy ilyen lehűlt vízben a beeső gumira egyből vagy a legvégén csapnak oda. Most az utóbbi történt. Nem szoktunk minden halat lemérni. Ezt sem mértük, de olyan 6-7 kiló közötti lehetett. Arra törekszünk, hogy minél hamarabb visszahelyezzük a vízbe” – osztotta meg tapasztalatait és az általa alkalmazott kíméletes bánásmódot.

Általában szokott is fogni, ha vízre száll Gergő, de ilyen hatalmas süllővel azért ő se sűrűn találkozik. „Sokat szoktunk fogni 2-3 kiló közöttiekből. Ilyen nagyból viszont szezononként körülbelül egy szokott jönni. Tavaly volt egy 5,5, egy évvel korábban pedig egy 4,5 kilós példányom. Élnek ennél nagyobbak is Dunában, jó lenne egyszer egy 10 kiló fölöttivel is találkozni” – árulta el várakozásait. 

Észrevette azt is, hogy szerencsére már leívott a hal. „Látszott rajta, a kloákája vöröses színű volt” – magyarázta. 

Természetesen a hatalmas süllő gyorsan visszanyerte szabadságát. Videó is készült arról, ahogy elúszik. Íme:

Hatalmas csukát akasztottak a Rábán. Fényképekért és a sztoriért KATTINTS IDE!

Fél óráig (!!!) fárasztottak 9 kilós süllőt. Fotók és részletek ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!