2022. május 21. szombat | Konstantin
Nagy fogások

A kitartás is kellett ehhez a gyönyörű folyóvízi csukához

A kitartás is kellett ehhez a gyönyörű folyóvízi csukához

Nem adták fel, új helyet kerestek. Megérte tovább folytatni a horgászatot, mert a jutalom egy hatalmas csuka formájában testesült meg.

Horgászattal kezdte az évet Dévai Balázs. Már január első napján túl volt a szezon nyitóhalán, egy csukán, de esze ágában sem volt a hónap hátralevő részében otthon ülni.

Január 6-án kiváltotta az idei évre szóló engedélyét, és másnapra már horgászatot tervezett az egyik barátjával. 

„Soha rosszabb szezonkezdést! Az utóbbi pár nap az esők miatt előkegyártással telt, ma végre szünetel az égi áldás, enyhe fagy van. de a parton való haladásnak csak jót tesz! Barátommal a reggeli gyors eszmecsere után rábai gumihalazásra esik a választás. A cél: süllőt fogni” – olvasható Balázs Pecaverzumnak küldött beszámolójában.

„A partra érve zavaros, magas vízállás fogadta őket. „Már az első helyen látszott, hogy nem lesz könnyű peca a mai. Ahol eddig 6-7 grammos jig elég volt, most a 10 is kevés! Na, mindegy, ha eljöttünk, dobáljunk! Sok próbálkozás és több hely meghorgászása után az autóhoz tartva megbeszéltük, hogy egy helyet még megnézünk, és mára ennyi” – írta Balázs, megerősítve azt a megállapítást, hogy bizony a sikeres horgászok kitartóak és elszántak is.  

Az új hely, amit kiszemeltek, egy kisebb sziget utáni lelassuló rész volt. „Egy 7,5 centis fehér gumihalat próbálgattam egy 10 grammos cheburashka fejjel, amikor körülbelül a huszadik dobásra egy jókora koppintással jelentkezett az ellenfél. Kilétét hamar elárulta akasztás után egy nagy csukaszaltóval, majd a mélybe tört. Jó pár izgalmas perc következett, nem csak a 26-os fluorocarbon miatt, merítőszákkal sem álltunk fényesen” – fogalmazott Balázs.

„Ezt követően jó pár kirohanás következett, de szerencsére a csali jól akadt, a csuka szájszélébe. „Nem tudta elharapni a zsinórt. A tarkóját megfogva sikerült partra segítenem. Nagyon szép csukamamát fogtam folyóvízből Nagyon-nagyon boldog vagyok! Gyors fotózás után adtam neki egy puszit, és útjára engedtem. Remélem, sok ezer kiscsukával hálálja meg! Köszönöm neki az élményt! Hasonló évkezdést mindenkinek!” – zárta sorait a horgász. 

A halat nem mérték, de 80-85 centisre és legalább hatkilósra saccolták.   

Háromszor fogták ki a titkos tó legnagyobb csukáját. Nézd meg a képeket IDE KATTINTVA!

Fél óráig (!!!) fárasztottak 9 kilós süllőt. Fotók és részletek ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!