2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Nagy fogások

Fél óráig (!!!) fárasztottak 9 kilós süllőt

Fél óráig (!!!) fárasztottak 9 kilós süllőt

Kitűnő erőben lévő, harcias süllővel kezdte a 2022-es esztendőt Molnár Gábor, aki a Mosoni-Dunán pergetés közben akadt össze a 9 kilós példánnyal. Olyan jól küzdött a hal, hogy először azt hitte a horgász, hogy harcsát akasztott.

17 éve vallja magát pergető horgásznak Molnár Gábor, aki sokat kint van a Győr környéki vizeken. Otthonához nagyon közel található egy csatorna, rendszerint ott szokott próbálkozni, de január 8-án, szombaton mégsem az a helyet választotta.  

„Nagyon szeretem ezt a kis kanálist, viszont, amikor áradás után visszamegy a víz egy métert a Monosi-Dunán, akkor azt vettem észre, hogy érdemes inkább odamenni, mert könnyen meg lehet fogni a halat” – fejtegette Gábor, hogy miért esett a választása most a Duna déli fattyúágára. 

Mivel Gábor csukafanatikusként tekint magát, így előnyben részesíti a nagyobb méretű (akár 20 centiméteres) csalikat, így tud a csatornán szelektálni, ahol tapasztalatai szerint rengeteg a kis csuka. 

A győrzámolyi szakaszon is először egy termetesebb gumival indított. A kiválasztott helyen mozogtak a gébek, ami jó ragadozóhalra utaló jel. Az első jelentkezőre nem is kellett sokat várnia. „Hirtelen valami nehézséget éreztem. Majd megláttam a vízfelszínen egy harcsafejet. Aztán, ahogy fordult egyet, kipattant a gumi, szerintem lehetett vagy 30-40 kilós” – mesélte Gábor, aki lecserélte a csaliját egy kisebbre, és dobálgatott tovább. 

„Egyszer csak megint egy nehezedést tapasztaltam, utána pedig hirtelen elkezdett kirohanni a Duna közepe felé. Hívtam is haveromat, hogy jöjjön gyorsan, mert megvan a hari. Ezt követően lement folyásirányába vagy ötven métert. Beleállt a sodrásba, és kegyetlenül megindult. Úgy ment, mint az állat” – jellemezte a hal erejét, amelyről csak később derült ki, hogy mégsem harcsa.  

Amikor a farkát látta meg, akkor jött rá, hogy valójában egy kapitális süllő van a horgon. Gábor legnagyobb meglepetésére azonban, amikor már a part közelébe sikerült terelni a halat, az újra kitört a meder felé. 

„Nem szoktam merítőhálót vinni magammal, minden halat kézzel veszek ki, de ehhez kellett a barátom segítsége, aki a telefonhívásom után szerencsére gyorsan a helyszínre érkezett. Ott sikoltoztam, üvöltöztem a parton, annyira örültem, hogy ekkorát fogtam. Ez az új süllőrekordom” – árulta el.  

Viszonylag erős, 20-70 grammos bot volt a süllő ellenfele, de a fárasztás így is körülbelül fél óráig (!!!) tartott, ami tüskéshátúról lévén szó, nem szokványos intervallum. A halat segítette a folyó és Gábor is óvatosan bánt a felszereléssel, nem szerette volna elveszíteni. 

Az egészen pontosan 8,98 kilós és 94 centis példány természetesen visszanyerte szabadságát a fényképek elkészítését követően. „Minden halat visszadobok, nem szeretem hazavinni. Egy halat vittem eddig életemben haza, az egy 92 centis csuka volt még anno, azt is csak a trófea miatt, de már megdöntöttem, mert a csukarekordom 117 centi” – mondta Gábor.  

Nézd meg a 2022 első 20 kiló feletti pontyát IDE KATTINTVA!

Békéscsabán is partra került egy 21 kilós példány. Képekeért KLIKK IDE!

Furcsa körülmények között akadt horogra 50 kilós busa Kőteleken. Részletek ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!