2024. július 16. kedd | Valter
Nagy fogások

Bajusz nélküli ponty? Nem. Ez egy gigahibrid Tokajból!

Bajusz nélküli ponty? Nem. Ez egy gigahibrid Tokajból!

Egy igazi kuriózum, egy pontykárász hibrid akadt Grezsu Mihály horgára. A pecás nagyon meglepődött, amikor meglátta, hogy mi lapul a szákban. 

Különleges horgászkaland várt Grezsu Mihályra a Tokaji Kovács-tónál. A pecás két barátjával töltött el két napot a kedvelt horgászvíznél. „A célhal a ponty volt, hiszen ebben a tóban bőségesen akadnak húsz kiló felettiek is. Method végszerelékkel horgásztam, és jöttek is szépen a halak, főleg a pecázás vége felé, amikorra már szépen beérett az etetés. Sajnos sok el is ment, mert egy bokros rész előtt próbálkoztam” – mesélte a Pecaverzumnak Grezsu Mihály.

A hibrid reggel hatkor jött, akkor, amikor a horgász már három órája folyamatosan talpon volt, ugyanis egymás után érkeztek a kapások. „Amikor megakasztottam, éreztem, hogy ez nem egy húszkilós hal lesz, hiszen nem küzdött annyira. Először azt hittem, hogy amurt vagy egy kisebb harcsát fárasztok, mert olyan könnyedén jött kifelé. Aztán egyszer csak gondolt egyet, és igencsak engedni kellett neki a féket, mert elég szépen kezdett húzni. Amikor megmerítettük, a barátom vette észre, hogy egy különleges halat sikerült fogni. Láttuk, hogy kárászosan néz ki, de nincs bajsza. Tudtunk róla, hogy ebben a tóban tavaly fogtak már egy ilyen hibridet, ami akkor öt és fél kiló volt. Az enyém viszont kilenc kilót nyomott, úgyhogy nem ugyanaz a hal, hiszen annyit nem hízhatott egy év alatt.”A horgászathoz bizony kell egy nagy adag szerencse is, és ez most Grezsu Mihály mellé szegődött. Eddig csak képeken látott ilyen hibrid halat, amit most a kezében tarthatott. „Az egyik barátom szeretett volna ilyet fogni, de nem gondoltuk, hogy valóban sikerül egy hibridet horogra akasztanunk. Bejelentettük a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetségnek is, és bekerült a rekordlistába” – tette hozzá a szerencsés horgász, aki legközelebb a székelyi Őzetanya horgásztavat veszi célba. 

Küldj sztorit!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a [email protected] címen vagy Facebook Messengeren.

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!