2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Nagy fogások

Életében először pergetett, és rögtön 100 centis csukával nyitott

Életében először pergetett, és rögtön 100 centis csukával nyitott

Jobban nem is kezdődhetett volna a 2023-as szezon a horgász számára, aki először fogott a kezében pergető botot, amelyet ajándékba kapott. 

Van, aki fogadalmakat tesz az újesztendőre fordulva, mások pedig inkább valami teljes újra adják a fejüket, és kipróbálnak valami olyat, amit még sohasem az életben. Így volt Szőrős Alex-szel, aki barátja indíttatására ragadott pergető botot január 3-án. 

„Feederbotos horgásznak tartom magam, de a barátom adott egy botot, és mondta, hogy menjek ki vele pergetni. Én meg úgy voltam vele, kipróbálom a horgászatnak ezen ágát is” – mesélte a Pecaverzumnak Alex. 

A Heves megyében található 32 hektáros Verpeléti Horgásztó felé vették az irányt, ahol a délelőtti órákban, borús, esős időben vették üldözőbe a ragadozókat. 

A szüzesség elvesztésre bizonyosan emlékezetes marad Alex számára, ugyanis pár óra leforgása alatt három csukát is sikerült fognia, kettő 50 centi körülit, és egy kapitális, 100 centiset.

A csali mindhárom esetben fehér gumihal volt, a nagyobbik csuka a parttal párhuzamosan vontatottra rabolt rá. A halak tömegét nem mérték le, csak a hosszát, és engedték is vissza őket a vízbe. 

Alex azt mondta, továbbra sem hagy fel a feederezéssel, csak most már mindig nála lesz az ajándékba kapott bot is, hogyha úgy adódik, dobhasson vele párat. Nem hiába, hiszen, ha egyszer valaki rákap az ízére, örök rabja lesz...

Gigacsukákat fogtak a lőkösházi tavon rendezett versenyen. Nézd meg a halakat ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!