2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Nagy fogások

Érthető öröm: éves területi engedélyt nyert a horgász ezzel a bitang amurral

Érthető öröm: éves területi engedélyt nyert a horgász ezzel a bitang amurral

Amur amur hátán – így lehetne összefoglalni az eltelt pár hetet a Ráckevei-Soroksári Dunán (RSD), ahol nagyon beindultak a kapitális példányok. Négy hatalmas amurt mutatunk be, a legnagyobb meghaladta a 25 kilót, és éves területi engedélyt ért kifogójának.

Nem volt hiány a kapitális amurokból az utóbbi időben az RSD főágán: a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) 4 darab 20 kiló feletti amur fogásáról számolt. 

A három „kisebb” halat júliusban fogták, a legnagyobbat, amely meghaladta a 25 kilót, augusztusban terelték merítőhálóba – derül ki a rekordlistára felkerül adatlapokból. Nézzük sorban tömeg szerint növekvő sorrendben a nádrágó torpedókat, amelyek egytől egyig tigrismogyoróra csábultak el.

Július 27-én 5 óra 15 perckor 21,675 kilós, 98 centiméter hosszú amurnak örülhetett Jegesi Zsolt Ráckevén, a Somlyó-szigeten. Szeles időben 30 percig fárasztotta.

Kovács Márk 21,870 kilós és 97 centis amurja Dömsödnél éhezett meg július 9-én 16 óra 10 perckor. Napos, szeles időben 20 percig küzdött vele.

Egészen pontosan egy nappal és tíz perccel később Tassnál, a Rózsa-szigeten is hatalmas amurhoz hívták a halőröket. Gudmann József hitelesített hala 23,910 kilós és 102 centiméteres volt. Erős szélben 30 perc küzdelmet követően terelte partra. 

És, akkor jöjjön a legnagyobb amur, amelyet Bánhunyadi Zsolt András fogott Ráckevén, a Somlyó-szigeten! (Nyitóképünkün is ez látható.)

Az augusztus 4-én 5 óra 30 perckor horogra került 102 centis hal 25,280 kilót nyomott, ami meghaladja a kötelező bejelentés határát, és egyben garantált jutalmat, egy jövő évre szóló éves engedélyt jelent kifogójának, akinek fülig is ért a szája a fotózáskor.

A rekordlista szabályai alapján a horgásznak kötelező bejelenteniük minden 25 kilogramm feletti pontyot, 25 kilogramm feletti amurt, 10 kilogramm feletti fogassüllőt, 10 kilogramm feletti csukát, 50 kilogramm feletti harcsát, ha teljes körűen tud gondoskodni a hal épségéről annak hitelesítéséig. 

22 kilós pontyot fogtak a Tiszából. Nézd meg a halat ITT!

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: RDHSZ)