2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Nagy fogások

Fél kilón múlt, hogy megdőljön a 29 éves compórekord

Fél kilón múlt, hogy megdőljön a 29 éves compórekord

Egészen pontosan 54 dekagramm választotta el Varga Lászlót attól, hogy megdöntse az 1992 óta érintetlen országos compórekordot. De így sincs oka keseregnie, mert a 3,20 kilós doktorhal sem számít mindennapi fogásnak, méltán lehet rá büszke.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára újabb kivételes fogások kerültek fel. A kukoricával fogott, 35 kilós busáról beszámoltunk már, és most jöjjön egy compó, amely kis híján átvette a vezetést az országos rekordlistán. 

Varga László október 17-én, 8 óra 30 perc körüli időben feeder bottal, gumikukoricával ingerelt kapásra egy 3,20 kilós compót. 

A gyönyörű doktorhal hossza és kerülete megegyezett, egyaránt 46 centiméter volt. A védett hal a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágából, Dömsödnél került 0,22-es monofil damilra szerelt, 6-os horogra napos, szélcsendes időben.

A maga nemében kapitálisnak nevezhető compó mindössze 54 dekagrammal bizonyult kisebbnek az országos rekordlistán első helyen szereplő társánál, amelyet Bíró János fogott ki a Dunából Tassnál. 

A compórekord tehát nem dőlt meg – továbbra is az 1992-ben feljegyzett, 3,74 kilós fogás vezeti a listát –, de minden esély megvan arra, hogy haramosan még ennél is nagyobb példányról is érkezzen hír.

A minap számoltunk be róla, hogy a Nőtincsen partra került gigaharcsa felkerült az országos rekordlista második helyére, és hamarosan a másik kapitális, szintén száz kiló feletti bajszos hitelesítése is megtörténik. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotó: RDHSZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!