2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Nagy fogások

Pontyozás közben, kukoricával csaltak horogra 35 kilós busát

Pontyozás közben, kukoricával csaltak horogra 35 kilós busát

A Ráckevei-Soroksári Dunán (RSD) horgászott Pokornyik László, aki pontyot szeretett volna fogni kukoricával, de helyette hatalmas, 35 kilós busával kellett megküzdenie. 

Habár sokan már elkönyvelték, hogy véget ért a busaszezon, azért még mindig lehet fogni az inváziós halat, ha nem is olyan nagy számban, mint, amikor melegebb a víz.

Az RSD főágából is előkerült egy hatalmas busa, amely ráadásul egy kukoricás etetésen jelent meg, és tetszett meg neki a 22-es fonott zsinórón és 4-es horgon felkínált tengeri. 

A 35,20 kilós busát Pokornyik Lászlónak sikerült partra terelnie október 17-én, 17 óra 30 perc tájékában, Makád térségében. A hal hossza 120, míg kerülete 84 centiméter volt. A fárasztás szélcsendes időben, 35 percig tartott – derül ki az RDHSZ rekordlistájára feltöltött legfrissebb adatlapból. 

Nem ritkák az RSD-ben a kapitális busák. Az idei  év eddigi legnagyobb példánya – amelyet júniusban akasztottak kabátba – 68 kilónak bizonyult. Augusztusban is beszámoltunk egy közel 40 kilós halról, amelyet szintén nem szabályosan szedtek ki, pergetés közben esett be, és két óráig fárasztották. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotó: RDHSZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!