2022. június 27. hétfő | László
Nagy fogások

Fél óráig „kardoztak” jégtáblák között a majd’ 50 kilós tokkal

Fél óráig „kardoztak” jégtáblák között a majd’ 50 kilós tokkal

A jég hátán is megél – szokták mondani. Lugosi Gyulára ez a megállapítás most abszolút illik, ugyanis lehetetlennek tűnő helyzetből hozta ki a maximumot, ráadásul szó szerint a jégen!

Január 15-én, szombaton családi horgászatra indult a dunavarsányi Big Carp Lake-re Lugosi Gyula. Vele tartott felesége és kislánya is. Egy faházat béreltek ki, így mindenki jól érezhette magát: komfort és horgászat egyszerre!

„Napközben szép idő volt, így délután 4-ig szinte kizárólag pergettem, fogtam 8-10 darab 1,5-4 kiló közötti csukát. Estére behúztam a négy botot pontyozni, és mivel előző nap még 0-+2 fokot mondtak, ezért nem igazán aggódtam” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Gyula. 

Az első kapásra éjjel egy óráig kellett várni, a jelentkező egy három kiló körüli dévér volt. Ezt követően még jobban lehűlt a levegő, hajnalban már -12 fokot mértek a parton, Gyula jobbnak látta abbahagyni a horgászatot. Reggelre szépen be is fagyott a tó. No, de arról szó sem lehetett, hogy a pecát befejezze. 

„Reggel feltörtem annyi helyet a jégen, hogy három botot behúzhassak. Pár óra várakozás után megérkezett a kapás. Harminc percig kardoztam a tokhallal a csónakból, amellyel sikerült feltörnöm még több jeget, így volt helyem fárasztani” – mesélte. 

A csali egy szem halibut pellet és egy fél pop-up volt, a tokhal pedig, amely nem tudott ennek a kombinációnak ellenállni, 47,5 kilót nyomott és a hossza 189 centiméter volt. 

A hatalmas tokhalnak az érdekessége, hogy Gyula most fogta meg negyedik alkalommal (!) 2018 óta, akkor 43 kiló volt a hal. 

„Úgy tudom, hogy 32 és 55 kiló közötti tokból hat-hét darab él a tóban, és közülük kettő, amelyik nagyobb annál, amit most fogtam” – árulta el a tokhalvadászok számára bizonyosan hasznos információt.  

A fényképek elkészítését követően már csak a pakolás és a hazaindulás maradt. Egy nehezen induló, majd még nehezebben folytatódó, de végül igencsak sikeres túrát tudhat maga mögött a rutinos horgász, aki bebizonyította, hogy egy lehetetlennek tűnő helyzetekből is ki lehet hozni a maximumot. 

Lugosi Gyuláról tavaly már írt a Pecaverzum cikket, amikor 33 kilós pontyot csalt horogra. Nézd meg a gyönyörű tükröst IDE KATTINTVA!

17 ponttyal indította az évet az összeszokott horgászpáros. Remek fotók ITT

Nem tudta kihasználni a horgász hibáját a titkos csatorna gigacsukája. Tudd meg, hogy mit vétett a horgász IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!