2022. május 21. szombat | Konstantin
Nagy fogások

17 ponttyal indította az évet az összeszokott horgászpáros

17 ponttyal indította az évet az összeszokott horgászpáros

Álmukban sem gondolták volna, hogy január elején 17 pontyot, köztük három darab 20 kiló körülit sikerül fogniuk túrájuk során. A páros két különböző ízesítésű bojlival is horogra tudott csalni halakat. 

Sokat jár együtt horgászni Sas Máté és Jókai Rafael, viszont hosszabb januári túrára most először szánták el magukat. Célpontjuk az általuk is kedvelt Merenyei Horgásztó volt, ahol nem most jártak először. 

Január 3-án, hétfőn érkeztek és egészen szombatig maradtak. Béreltek egy házak, majd megkezdték a pecát.

Két helyre húzták be felszereléseiket, elhelyeztek egy bóját 150 méterre a parttól, de bentebb a mederben, 250-300 méteren is keresték a halakat.

„Abszolút nem megszokott, hogy az év elején rögtön egy hosszabb túrával kezdjünk, de a jó idő miatt most így döntöttünk” – mondta a Pecaverzumnak Máté, aki végül barátjával együtt nem kevesebb mint 17 pontyot terelt szákba. 

De nemcsak mennyiségben, hanem tömegben is szép eredményt értek el, ugyanis horogra került három darab 20 kiló körüli ponty. 

„Valójában Rafael alakított nagyot, mert ő fogta a két 20 fölöttit. Nekem a legnagyobb egy 18,60-as volt. 18-as bojlikkal horgásztunk. Kétféle íz is működött: a halas és ananászos-banános” – árulta el Máté.

A túra banda nagyja (nyitóképünkön) 22,35 kilót nyomott, míg a kisebb 20,09-et. Íme:

„Nemcsak a nagy halak miatt volt kimondottan jó peca, hanem azért is, mert fogtunk 17 pontyot, amit álmomban sem gondoltam volna” – summázta a remekül sikerült horgászkalandot Máté. 

Merényén él egyébként az ország vélhetően legnagyobb pontya, akinek neve is van. „Púpos mindig cél” – szögezte le Máté, aki azonban társával egy cseppet sem csüggedt amiatt, hogy a 46 kilós gigabajszos elkerülte őket, mert voltak más halak, amelyek hasonlóképpen felejthetetlenné tették az év eleji halkergetést.   

Nézd meg 2022 első 20 kiló feletti pontyát IDE KATTINTVA!

Békéscsabán is partra került egy 21 kilós példány. Képekeért KLIKK IDE!

Fél óráig (!!!) fárasztottak 9 kilós süllőt. Fotók ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? KATTINTS IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!