2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Fellógatva végezte a Tiszából fogott 205 centis harcsa

Fellógatva végezte a Tiszából fogott 205 centis harcsa

Közel 60 kilós, 205 centiméteres harcsát fogtak a Tiszából június 19-én, vasárnap. A halat nem engedték vissza, fellógatva végezte, amit néhányan szóvá is tettek.  

Kapitális, közel 60 kilogrammos harcsát fogtak a Tiszából – számolt be Facebook-oldalán a Földvári Hírlap. 

Tudósításuk szerint a pontosan 59,6 kilogrammos és 205 centiméter hosszú hal június 19-én, vasárnap virradóra akadt a tiszaföldvári Kun László horgára. 

Több információt egyelőre nem osztottak meg a fogásról. „Azt, hogy pontosan hol, hogyan és mivel fogta ezt a szörnyet a horgász, a július 8-án megjelenő Földvári Hírlap olvashatják majd részletesen” – közölték. 

Az elkészült fénykép alapján nyilvánvaló, hogy a harcsát nem engedték vissza. A poszt alatti kommentekben – amellett, hogy sokan gratuláltak – többen nemtetszésüket fejezték ki ezzel kapcsolatban. (Az eredeti fénykép ITT tekinthető meg.)

„Értem, hogy kifogta. Azt gondolom, hogy egy ekkora halat, a korának és a nagyságának köszönhetően, fotózás után illik visszaengedni” – fogalmazott egy hozzászóló. 

„Nekem eme dicsőséges fogásról egy kedvenc filmem és abban szereplő két csodás színész jut eszembe. A film: A szomszéd nője mindig zöldebb. Ahol a nagy fehért kifogták, de tiszteletük gyanánt vissza is dobták. Ők horgászok voltak!!! Ez, ami itt látható és olvasható, az valami más, nem dicsőség és nem horgászat!” – fakadt ki egy másik kommentelő. 

Szó, ami szó, az ilyen jellegű (lógatós) képeket a legtöbb horgászcsoportba be sem engedik vagy törlik onnan, míg évtizedekkel ezelőtt az ilyen beáállítású képek voltak az elvártak.   

Ugyanakkor azt is illik megjegyezni, hogy a horgász semmilyen szabályt nem sértett, az ő döntése volt minden bizonnyal, hogy elvitte a halat, a cselekedet így maximum etikai szempontból lehet aggályos.

Sőt, mivel a teljes történet csak július 8-án jelenik, nem tudhatjuk, hogyan zajlottak események, az is elképzelhető, hogy vissza szerette volna engedni Kun László a harcsát, de az a hal fizikai állapota miatt meghiúsult.

Mindenesetre egy tiszaföldvári olvasónk elküldhetné nekünk a cikket, ha megjelenik!

Május 5-én minden idők legnagyobb harcsáját fogták a Tiszából pergetve. Nézd meg a 108 kilós halat IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)