2024. május 21. kedd | Konstantin
Nagy fogások

„Fürdős” fárasztás után került csónakba a 217 centis harcsa – fotókkal

„Fürdős” fárasztás után került csónakba a 217 centis harcsa – fotókkal

217 centiméteres harcsát fogtak a Hajdú-Bihar megyében található Kadarcsi Horgásztóból. Tavaly július óta ez a második kapitális harcsa, ami horogra akadt a 26 hektáros vízterületen.

Tóth Miklós, a Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület tagja fogott már szép harcsákat a Kadarcsi Horgásztóból, de azt az „igazi kétméterest" még nem sikerült neki horogra csalnia... Egészen március 15-én, péntek estig!

11 órakor megtörtént a kapás, és egy kalandos, „fürdős” fárasztás után csónakba került a hatalmas szépség – adta hírül közösségi oldalán a Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület.

A harcsa hossza 217 centiméter volt, a tömege pedig 60-70 kilogramm közzé tehető. Azért nincs pontos adat, mert a rendelkezésre álló mérlegnek 60 kilogramm volt a maximális terhelhetősége, ami pedig kevésnek bizonyult.  

Tóth Miklós spanolós módszerrel horgászott, és a halnak a nádfalhoz kikötött, 10 centiméteres keszeg tetszett meg.

Fotók:

Jó hír, hogy másnak is van esélye találkozni ezzel a harcsával, mivel visszakapta szabadságát és sértetlenül visszaúszott a rejtekhelyére. 

„A tavaly nyári nagyharcsa után itt a következő, és ez is tó elejéből való” – írták a megjelent beszámolóban, utalva arra a 220 centiméteres és 69,70 kilós példányra, amelyet 2023. július 7-én terelt partra Kiss Attila. 

A Kadarcsi Horgásztó 37,4 hektáros, amelyből 26 hektár vízfelület és 7 hektár nádas. A víz átlagos mélysége 1,6 méter.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület)