2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Nagy fogások

Hatalmas csukákat és szép harcsákat pergettek a bányatónál

Hatalmas csukákat és szép harcsákat pergettek a bányatónál

Másodszor horgászott a Körmendvölgye Kavicsbánya-tónál Kiss Milán és Ávár Patrik. Csukázni érkeztek, de nem is sejtették, hogy milyen izgalmas peca és micsoda halak várnak rájuk. 

„Úgy indult a nap, hogy megérkeztünk, bepakoltunk a csónakba és elkezdett szakadni az eső – kezdte a nap történetét Kiss Milán. –Tíz óráig így horgásztunk, és addig nem történt semmi. De ahogy elállt az eső, megváltozott a helyzet. Ebben a tóban öt-hétméteres vízmélységek vannak, és az volt az érdekes, hogy a mederből abszolút nem jött semmilyen kapás. Ezért elkezdtünk a parttal párhuzamosan csorogni. A part felé dobtunk, és lényegében így jöttek az első kapások.” 

Mivel nagy csukákra készültek, éppen ezért nagyméretű, tíz-húsz centis gumihalakkal horgásztak. Ami azonban meglepő volt, hogy a csukákra közvetlenül a part mentén leltek rá. „A parttól tíz-húsz centire kellett dobnunk, és ahogy a csali beesett a vízbe, egyből jött a kapás. Izgalmas volt, mert meg kellett fejtenünk, hogyan működik a dolog. Mivel a mederben nincs sok akadó, ezért a csukák kint álltak a part szélében, ahol volt egy-két belógó növény, fa vagy hínárfolt. Itt fogtunk három csukát, és volt két kikövetésünk is. A tiszta víz miatt pontosan láttuk, hogy egészen a csónakig követik a csalit. Láttunk így egy hatalmas, egyméter fölötti csukát is” – tette hozzá Milán.  

Amikor kisütött a nap, eltűntek a halak a part széléből, és akkor a két pecás a tó mélyebb részei felé vette az irányt. „Elkezdtünk offset gumikkal jiggelni egy bedőlt fa ágai között. Ott fogtunk két harcsát a mederből. A melegedő vízben ugyanis aktívak voltak a bajszosok.”

Délután ismét elkezdtek célzottan csukára horgászni. A legnagyobb szintén egy part elé dobott gumihalra jött. Ahogyan a vízbe ért Patrik csalija, egyből rávágott a csuka. „Nem volt egyszerű menet, mert akadóba ment be a hal, de végül ki tudtuk szedni onnan. Kereken egyméteres és nyolckilós volt a hal.” 

Milán legnagyobb csukája aznap kilencven centis volt. A horgász elárulta, szinte már csak erre a halfajra horgászik. „A pergetésen belül is leginkább a nagy csukák érdekelnek. Nekem hosszú ideje az a fő cél lebeg a szemem előtt, hogy egy méter és tíz kiló fölötti csukát tudjak fogni. A közelében már nagyon sokszor voltam. A várakozás, hogy hátha ma megérkezik az a hal, amire vágyom, nagy izgalommal tölt el minden alkalommal” – árulta el Milán, aki biztos benne, hogy visszatérnek még a Körmendvölgye Kavicsbánya-tóhoz.

A Süllőfészekben szintén egy olyan pecással horgásztunk együtt, akinek a legnagyobb élmény, ha csukát akaszthat horogra. Unicsovics Zoltánról és fantasztikus fogásairól itt olvashatsz! 

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Küldj sztorit!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a pecaverzum@gmail.com címen vagy Facebook Messengeren.

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!