2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Hatalmas pettyes busa a Pilismaróti-öbölből

Hatalmas pettyes busa a Pilismaróti-öbölből

Nagyon mennek a busák a Pilismaróti-öbölben. Folyamatosan érkeznek a hírek friss fogásokról, és ahogy látható a képeken, általában a zsákmány féltucatnyi vagy tucatnyi szokott lenni az ügyesebb horgászok esetében. 

Ez történt most is a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FHSZ) szerint, amely arról adott hírt, hogy „Zhang Yong Chun budapesti lakosnak Fédermánia Silver Carp Bighead Carp etetőanyaggal, 4-es horoggal és egy szem hungarocell golyóval” sikerült hatalmas pettyes busát zsákmányolnia. 

A legnagyobb mellett jött még öt másik, amelyek közül további egy szintén pettyes volt, a többiek fehér busák. A halak a Pilismaróti-öböl úgymond lapos oldaláról, azaz a főút felől érkeztek – olvasható a rövid posztban. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy készül hazánk nagy busatérképe. A cél, hogy feltérképezzék, természetes vizeinkben milyen mértékben van jelen ez a két invazív halfaj, a fehér és a pettyes.

A busahús egyébként finom és rendkívül egészséges is. Többek között azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami az édesvízi halak közül csak a kecsegében és a busában található meg. A Pecaverzum tud egy isteni receptet, katt IDE!

Láttál már betonnak placcsanó busát? Nézd meg legfrissebb videónkat ITT!

Még több érdekes videót néznél? Kattints IDE!

(fotó: FHSZ)

Pecaverzum a közösségi médiában: 

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!