2022. december 5. hétfő | Vilma
Nagy fogások

Jankovich Krisztián megdöntötte az idei pontyrekordot az RSD-n

Jankovich Krisztián megdöntötte az idei pontyrekordot az RSD-n

Néhány napja közel 29 kilós pontyot fogtak a Ráckevei-Soroksári Duna-ágból (RSD), és most egy még nagyobb akadt horogra. 

Fantasztikus őszi szezont produkálnak az RSD horgászai, szinte naponta újabb és újabb szenzációs fogások kerülnek fel a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára

A hétfői abszolút rekord süllő után ezúttal a 2022-es év eddigi legnagyobb, 30 kilós álomhatárt megközelítő pontyfogásáról számoltak be.

A 29,2 kilós, közel méteres hosszúságú matuzsálemet Jankovich Krisztián horgászversenyző, szakíró és videós akasztotta Ráckevén, történetesen pont egy filmforgatás közben. 

A chippel megjelölt halóriás így „celebbé” válva úszhatott tovább a Duna-ág vizében, hogy tovább nőve újra horogra csalható legyen – olvasható RDHSZ tudósításában. 

A rekordlista adatlapja szerint a halat Krisztián október 14-én, pénteken hajnali egy órakor csalta horogra bojlival. 

A fárasztás partról történt, és 30 percig tartott szélcsendes időben.

Krisztián 3,66 méteres, 2,5 librás bojlis botján 0.40-es monofil zsinór futott, a hal szájába pedig 4-es méretű horog került.

Az idei eddigi legnagyobb ponty hibátlan mintázatú, és Ráckevén, a Somlyó-szigeten került partra. Ugyanott, ahol pár napja Siket Máté 28,43 kilós pontya, amely az idei év eddigi rekordere volt. 

Az RDHSZ rekordlistájának élén egy 2018. október 2-án kifogott 32,600 kilós ponty áll, amely Újszászi Henrik nevéhez fűződik. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)