2024. március 1. péntek | Albin
Nagy fogások

Méltán pályázhat a legjobb busafogó pontyhorgász címre Babotán József

Méltán pályázhat a legjobb busafogó pontyhorgász címre Babotán József

Babotán József rendszeresen üldözi a pontyokat a Látóképi-víztározón, ahol azonban rövid idő leforgása alatt már a második hatalmas busába „botlott bele”, miközben a bajszosokat kergette. Korábban egy 45 kilós, most pedig egy 26 kilós akadt a horgára.

Babotán József pár hónappal ezelőtt hatalmas busát fogott pontyozás közben a gáton, és ezúttal ismét egy jókora példány került a horgára – számoltak be a Látóképi-víztározó Facebook-oldalán.

A forgatókönyv gyakorlatilag ugyanaz volt: ezúttal a spiccen foglalt helyet egy pár órás horgászat erejéig délután, és ismét egy szem pop-up volt felkínálva a pontyoknak, amikor ismerős érzés kerítette hatalmába: valami elemi erővel kezdte húzni a dobról a zsinórt.

A fárasztás ismét nehéz volt, de ezúttal is sikeres: a végén egy 26 kilogrammos busa pihent a szákban.

„Ha hozzátesszük, hogy tavaly télen a 4. álláson ugyanígy fogott egy 17 kilósat is, akkor tényleg lassan kijelenthetjük, hogy valamiért követik őt a busák” – fogalmaztak a posztban.

A horgász csak annyit mondott, hogy ezt már ő sem hiszi el.

„Nem mindennapi történetek ezek, szép és örök élmények, és ismerve a horgász kitartását, előbb-utóbb a kapitális ponty is befut majd, amire igazán vágyik” – írták a bejegyzésben. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Látóképi-víztározó FB-oldala)