2022. május 21. szombat | Konstantin
Nagy fogások

Partra került az idei legnagyobb ponty az RSD-ből – videó a fárasztásról!

Partra került az idei legnagyobb ponty az RSD-ből – videó a fárasztásról!

Megközelítette a 27 kilót az a ponty, amelyet Boros Gyula fogott ki a Ráckevei-Soroksári Dunából (RSD). A hal fárasztásáról 8 perces, vágatlan videó is készült. 

Kifogták az idei év eddigi legnagyobb hitelesített pontyát az RSD-n – tudatta közösségi oldalán a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ).

A rekordlistára feltöltött adatlap szerint a 26,80 kilós, 91 centiméteres halat április 25-én csalták horogra Dömsöd térségében. A napos, szélcsendes időben megéhező ponty kerültét is lemérték: 84 centiméter.

Az idei rekordhalát Boros Gyula fogta egy 3,35 méteres bojlis bottal, amelyen 0,35-ös monofil zsinórt tekert.

A csali egy 20 milliméteres, krill-főszeres bojli volt.

A Pecaverzumnak Boros Gyula elmondta, a füstölős kapásra 6 óra 40 perc körüli időben figyelt fel, a bevágás után pedig azonnal csókba pattant, és hal után eredt.

A fárasztásról készült egy 8 perces, vágatlan videó is, amelyben látható, hogy hal nagyon virgonc volt, csak többszöri próbálkozás után sikerült szákba terelni.

Az RDHSZ rekordlistájának első négy helyét foglalja el 30 kiló feletti ponty. A csúcstartó Újszászi Henrik, aki 2018 októberében örülhetett egy 32,600 kilós pikkelyesnek, amelyet Szigetbecsénél „ejtett el”.

Gülüszemű ponty akadt horogra a Sión. Nézd meg a thrillbe illő halat IDE KATTINTVA!

Minden idők harmadik legnagyobb hitelesített csukáját fogták az RSD-n. KLIKKELJ IDE a fotóért!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!