2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Nagy fogások

Újabb hatalmas példány a magyar csukaparadicsomból

Újabb hatalmas példány a magyar csukaparadicsomból

Tombol a csukaszezon, így nem csoda, hogy szinte minden héten hatalmas hazai fogásokról tud beszámolni a Pecaverzum. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) közölt egy rekordhal-válogatást, amelyben helyet kapott egy újabb kapitális csuka.

Nincs két hete, hogy hírül adtuk, abszolút rekordcsukát hitelesítettek a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon (RSD), miután Denis Bréda napijegyes horgásznak egy 13,13 kilós, 103 centiméter hosszú csukát sikerült fognia csalihalas, úszós készséggel. 

Amint az RDHSZ posztjából kiderül, a Duna-ág rekordlistájára kedden került fel Kővári Péter Csaba október végi fogása, amelyet a Francia-öbölben ért el.

A pergetőhorgász gumihallal, 0,10-es fonott zsinórral akasztott meg egy 9,28 kilós csukát, amelyet borús időben, 5 perc fárasztás után sikerült partra segítenie.

A nagyon szép mintázatú hal ezzel feljött a 12. helyre az RDHSZ csukás toplistáján, de később, amint hitelesítik, és online közzéteszik a 13,13 kilós rekordfogást, vissza fog szorulni a 13. helyre. 

A szerencsétlen szám miatt nyilvánvalóan nem kell szégyenkeznie a horgásznak, aki így is elmondhatja, hogy több tucat 7-9 kiló körüli csukát megelőzött a vízterület rekordlistáján.

Az idei év eddigi legnagyobb csukáját is a tomboló ragadozószezonban fogták ki: a veresegyházi Pamut-tavon november 1-jén akadt horogra egy 15,54 kilós, 120 centis ragadozó

A helyiek szeretnék, ha a hal pár éven belül közel kerülne Hársfalvi Gábornak a Gyékényesi Kavicsbányatónál akasztott 20,47 kilós abszolút rekordcsukájához, amelyet közel húsz éve, 1994-ben hitelesített a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz). 

A csúcsdöntésre meg is van az esély, a veresegyházi halat ugyanis pár éven belül már négyszer kifogták, és mindannyiszor vissza is került a vízbe. Igaz, a helyi szabályzat nem is engedélyezné egy ekkora halcsoda elvitelét.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: RDHSZ)